menu Home
AndorraEsportsPólitica

Uns 3.600 corredors omplen els carrers a la 13a Cursa Illa Carlemany

Ingrid Monreal | 13 de maig de 2024

Un total de 3.900 corredors de totes les edats han participat aquest diumenge al matí a la 13a edició de la Cursa Illa Carlemany, que s’ha caracteritzat per un gran ambient popular i festiu. La cursa de cinc quilòmetres s’ha iniciat a les 10.30 hores a l’avinguda Consell de la Terra, just al costat del centre comercial, mentre que deu minuts més tard s’ha donat el tret de sortida a la cursa de dos quilòmetres, que ha reunit els corredors més joves.

Diversos representants comunals i nacionals del país com el cap de Govern, Xavier Espot, la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, la subsíndica general, Sandra Codina, o la cònsol menor d’Andorra la Vella, Olalla Losada han assistit a l’esdeveniment esportiu. “Podem dir que hem superat amb molt bona nota. Les expectatives que tenim dipositades any rere any les anem superant” ha assenyalat el cap de Govern mentre assegurava que ja es tracta d’un esdeveniment “completament consolidat” i “sense el qual ja no entendríem la primavera andorrana”. “Crec que és un dia important a casa nostra en el sentit que no només trenquem una llança a favor de l’esport sinó també per aquest component solidari. I, el fet que tanta gent hi participi, també és demostratiu per part de la nostra ciutadania” ha afegit, Espot, qui ha participat a la cursa de cinc quilòmetres.

Davant d’una pregunta formulada per la premsa amb relació als mundials del 2029, Espot ha assegurat que té unes sensacions optimistes i esperançadores. “Estem fent tot allò que està al nostre abast per poder aconseguir aquesta candidatura i espero que durant el meu desplaçament a Reykjavík valgui la pena en el sentit de poder celebrar aquest atorgament i, si no és possible, evidentment continuarem picant pedra perquè així sigui” ha indicat el cap de Govern, qui ha recordat que l’executiu no és qui té l’última paraula. “En tot cas, jo crec que ara hem de treballar de valent i posar totes les nostres forces i les nostres energies perquè, a principis de juliol, nosaltres guanyem aquesta candidatura” ha afegit.

Written by Ingrid Monreal

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play