menu Home
AndorraPólitica

Espot recalca la importància de la col·laboració en el desenvolupament urbanístic

Ingrid Monreal | 13 de maig de 2024

El Cap de Govern, Xavier Espot, ha posat en valor la importància de la col·laboració entre les administracions pel desenvolupament urbanístic. Amb tot, i fent referència al paper dels Comuns respecte a les mesures urbanístiques, considera que hi ha problemes d’àmbit nacional que qui els ha de resoldre són el Govern i el Consell General. “Evidentment, cada comú, individualment, no pot tenir sobre la resolució dels problemes nacionals i, per tant, des d’aquest punt de vista jo crec que això és una qüestió que tothom pot entendre” ha puntualitzat, Espot.

En aquest sentit, el cap de Govern ha posat com a exemple el cas del Tarter i el Pas de la Casa, reiterant que no és discutible la seva exclusió, perquè no es vegin afectats els apartaments turístics. Tot i que les mesures que ha qualificat de “quirúrgiques” per retornar els pisos buits al mercat de lloguer es troben encara en un estat molt embrionari, ha manifestat la voluntat d’enllestir el projecte de llei abans de les vacances d’estiu, fixant com a data límit el mes de juliol.

Pel que fa a l’Acord d’Associació amb la Unió Europea, el cap de govern ha explicat que NO serà un acord mixt, i que per tant només caldrà la ratificació del Parlament Europeu i no la de la resta d’estats membres de la Unió Europea. Una qüestió que portaria al Principat a haver d’esperar 10 o 12 anys que pot trigar l’aprovació per part de cada Parlament Nacional.

Written by Ingrid Monreal

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play