menu Home
AndorraSocietat

Inici de la cinquena edició de l’hort solidari

Ingrid Monreal | 10 de maig de 2024

La cinquena edició del projecte de l’hort solidari ha donat el tret de sortida aquest dijous, com és habitual, als horts del Dau de Sant Julià de Lòria. La consellera de Social, Eva Ramos, ha destacat que aquesta iniciativa va néixer amb el mandat anterior durant l’època de la Covid amb l’objectiu “d’ajudar a les famílies més afectades per la pandèmia”.

Aquest planter inclou enciams, tomàquets, mongetes, espinacs i altres varietats de verdures; productes que un cop obtinguts de la terra, s’entregaran directament al ‘Rebost de Càritas’.

El president de Càritas Parroquial de Sant Julià, Jordi González, ha explicat que durant l’edició anterior, es va poder donar suport a un total de 80 famílies. A més, ha assenyalat que el perfil dels nuclis familiars necessitats ha experimentat certs canvis aquest últim any, amb l’augment de “famílies amb un ingrés mensual”, però que encara requereixen el servei, i de “persones no documentades” que no tenen permisos de treball.

González ha precisat que els principals motius per demanar ajuda són “els sous i la cobertura de qualsevol imprevist de malaltia, siguin medicaments o analítiques de sang”. No obstant això, des de Càritas, no només es faciliten productes no peribles, sinó que també ous, carn, peix i verdures, “per proporcionar a les persones sense recursos l’oportunitat de mantenir una dieta equilibrada”, ha assenyalat el president.

Val a dir que el projecte també compta amb la participació dels estudiants de la branca d’informàtica de la universitat d’Andorra, que aprofitaran aquests conreus per estudiar la terra, controlar la humitat i el decreixement de les plantes. La fita que s’han fixat aquest any, és el monitoratge dels sensors de consum d’aigua. Ho faran recollint dades mitjançant la cessió d’un “sistema de rec” i comparant-les amb el sistema tradicional, per determinar si pot ser  beneficiós per als hortolans.

Written by Ingrid Monreal

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play