menu Home
AndorraPólitica

Noves normes per a la seguretat contra incendis dels edificis de gran alçària

Ingrid Monreal | 9 de maig de 2024

El Govern ha aprovat noves normes per a la seguretat contra incendis en els edificis de gran alçària i en els establiments de concurrència pública. Ho ha fet aquest dimecres, mitjançant un decret que estableix els requisits que hauran de complir aquesta mena d’edificis, perquè s’aprovin els projectes i puguin obtenir els certificats finals d’obra.

L’objectiu de la regulació és augmentar la coordinació dels diversos departaments del Govern en matèria de seguretat contra incendis, amb la clara vocació de garantir la seguretat de les persones i dels béns. Així, es reforça la normativa fins ara existent en aquest àmbit, tal com ha posat en relleu el ministre portaveu, Guillem Casal.

El nou protocol fixa, que cal un informe previ a l’inici de les obres i també un de final que anirà a càrrec dels bombers, on es recollirà el seu vistiplau. Aquesta normativa, serà d’aplicació per aquells edificis superiors a 50 metres si són d’habitatges i en els de  més de 28 metres, en cas  que no ho siguin.

Val a dir que la normativa no s’aplica als projectes de seguretat contra incendis i certificats finals d’obra que ja s’hagin presentat per ser validats. En el cas que només s’hagi presentat el projecte de seguretat contra incendis, caldrà adjuntar el certificat de bombers amb el certificat final d’obra.

Written by Ingrid Monreal
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play