menu Home
AndorraEconomiaSocietat

Il·lustracions per no frenar l’activitat a Bonaventura Riberaygua

Ingrid Monreal | 9 de maig de 2024

El Comú d’Andorra La Vella i Andorra Telecom han posat en marxa un pla per dinamitzar l’avinguda Bonaventura Riberaygua, amb la voluntat d’evitar la davallada de visitants i minimitzar les molèsties al veïns, donat que les obres del nou edifici de l’empresa de telecomunicacions, NODE, està previst que s’allarguin durant dos anys. El cònsol major de la capital, Sergi Gonzàlez, ha aclarit que ha estat una iniciativa de l’associació de comerciants de Riberaygua i Travesseres i el Comú solament ha ajudat a impulsar-ho.

Com a primera acció, s’han ubicat cinc il·lustracions a la tanca que limita les obres, amb imatges pròpies del país i que ha elaborat una agència nacional utilitzant la Intel·ligència Artificial. César Marquina, responsable del programa NODE d’Andorra Telecom, ha explicat que amb aquestes imatges es buscava combinar la creativitat i la interactivitat amb la IA, per generar imatges “amb una certa identitat andorrana”.

Així, la idea que hi ha al darrere d’aquesta acció és la de suavitzar la incomoditat que genera l’obra. I és que segons ha explicat el vicepresident de l’associació de comerciants de Riberaygua i Travesseres, Trajano de las Heras, el nivell de vendes en els comerços de la zona, en general, és baix durant tot l’any, arran precisament de la gran quantitat d’obres que tenen al voltant.

Marquina, ha afegit que amb aquesta primera acció comunicativa es vol posar la primera pedra al projecte conjunt. Perquè segons ha dit, tot i que les obres de la nova seu social de la companyia telefònica segueixen els terminis previstos, ara per ara, encara estan en una fase incipient.

Written by Ingrid Monreal

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play