menu Home
AndorraEconomiaPólitica

El Govern, favorable que els treballadors del Consell General participin en el pla de pensions de la funció pública

Ingrid Monreal | 9 de maig de 2024

El Govern ha emès el seu un criteri favorable perquè els treballadors del Consell General, els organismes adscrits i els del Tribunal Constitucional, participin en el pla de pensions de la funció pública.

El ministre portaveu ha posat en relleu que s’ha considerat raonable que el personal d’aquests organismes, pugui gaudir de les mateixes condicions que la resta de personal de la funció pública. I ha admès que evidentment aquesta proposta “té un impacte al pressupost general de l’estat perquè comporta una ampliació dels crèdits necessaris per finançar l’augment del capítol” de personal per respondre a l’import que han d’aportar i que correspon al 3% dels salaris dels treballadors.

El text s’ha tramitat conjuntament amb totes les forces parlamentàries i modifica la llei de creació del pla de pensions de la funció pública, obrint la porta a la incorporació d’aquests treballadors.

Written by Ingrid Monreal
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play