menu Home
AndorraPólitica

Lladós destaca a Washington l’aposta per l’emissió de deute a través de bons verds

Ràdio Valira | 19 d'abril de 2024

El ministre de Finances, Ramon Lladós, ha intervingut en l’onzena reunió de la coalició de ministres de Finances per a l’acció climàtica que s’ha celebrat a la seu del Banc Mundial de Washington (Estats Units). Lladós ha destacat al seu parlament l’aposta del Govern per l’emissió internacional de deute a través de bons verds. En aquest sentit, el titular de Finances ha remarcat que “el 85% del nostre deute està classificat com a sostenible i verd, la qual cosa demostra el compromís d’Andorra amb el desenvolupament de les finances sostenibles tant a escala nacional com global”.

Per aquest motiu, “Andorra ha demostrat que, amb una transició justa clara i degudament prioritzada i un important esforç de transparència, els bons verds poden ser una eina de gran èxit perquè els països atreguin inversió internacional d’inversors compromesos amb el desenvolupament sostenible”, ha assegurat Lladós. Finalment, el ministre de Finances ha exposat el seguit d’inversions en matèria de sostenibilitat que ha efectuat el Govern en la lluita contra el canvi climàtic, com, per exemple, l’aposta per la mobilitat sostenible i la inversió en energies verdes.

Aquesta intervenció l’ha feta a la taula de debat on també han participat els titulars de Finances de Nigèria, Wale Edun; de Moçambic, Max Tonela; de Sierra Leone, Sheku Bangura; del Paquistan, Muhammad Aurangzeb; de l’Uruguai, Azucena María Arbeleche Perdomo; i del Paraguai, Carlos Fernández Valdovinos.

Noëlia Souque participa en una taula rodona organitzada pels serveis de la Casa Blanca
Paral·lelament, la secretària d’Estat d’Afers Financers Internacionals, Noelia Souque, ha participat en una taula rodona organitzada pels serveis de la Casa Blanca sobre bona governança en matèria de sostenibilitat. Amb motiu d’aquesta trobada, ha tingut l’ocasió de fer intercanvis amb la directora adjunta del Departament Sostenibilitat del Govern dels Estats Units, Madeline Reeves, i l’Ambaixador de la Unió Europea als Estats Units, Michael Curtis, a qui ha posat al corrent del procés d’acostament d’Andorra a la UE.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play