menu Home
AndorraCultura

Més d’una cinquantena de parades a la festa de Sant Jordi d’Andorra la Vella

Ràdio Valira | 18 d'abril de 2024

Andorra la Vella torna a celebrar aquest dimarts, 23 d’abril, la festa de Sant Jordi amb activitats populars al voltant de la literatura i les roses que se celebrarà nou a la plaça del Poble. En aquesta edició es comptarà amb 51 parades de llibres, roses i d’artesania i manualitats relacionades amb Sant Jordi, 5 més que l’any passat, en un espai que s’ambientarà amb decoració relacionada amb la festivitat. Per celebrar la jornada, també es decorarà la façana de la Casa comuna.

En total hi participaran 51 parades, cinc més que l’any passat, i n’hi haurà 29 dedicades a la venda de llibres (nous, de segona mà i autoeditats), 19 a les roses, 22 d’artesania i manualitats relacionades amb Sant Jordi i 1 a la signatura de llibres per part de 25 autors del país, que seran a la plaça del Poble entre les 12 i les 14 hores. Aquest any, novament, totes les persones que comprin llibres a les parades de la plaça rebran un tiquet regal per a un exemplar de l’obra Andorra la Vella, el batec d’un poble vist per Valentí Claverol, que va editar el Comú l’any 2021 i que fa un repàs de la història de la parròquia a través d’imatges del fotògraf i textos de Carme Soler.

La fira del llibre i la rosa estarà oberta entre les 10 i les 20 hores i al llarg de la jornada s’han organitzat activitats culturals per a tots els públics. Així doncs, a partir de les 12 hores tindrà lloc la inauguració oficial amb la visita de les autoritats; a les 12.30 hores hi haurà una actuació musical a càrrec de Roser Puigbò i David Sanz; i a les 18 hores se celebrarà la representació de l’espectacle infantil i familiar Una maleta de contes: El testament del llop, un espectacle d’ombres xineses a càrrec de La Moixera i Líquid Dansa. Durant tot el dia, a més, la Biblioteca pública del Govern organitza novament el Nascuts per llegir a la plaça!, una activitat per promoure la literatura entre els més menuts i adreçada als infants de 0 a 3 anys.

D’altra banda, la Sala d’actes del Centre cultural La Llacuna acollirà el dimarts 30 d’abril, a les 20 hores, el lliurament de premis del 27è concurs de Poesia Miquel Martí i Pol i a les 20.30 hores tindrà lloc el recital Mentre onegen grandalles a les prades més altes, en commemoració dels 40 anys de la publicació del llibre Andorra, postals i altres poemes de Miquel Martí i Pol.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play