menu Home
AndorraPóliticaSocietat

Cañada portarà a la fiscalia el cas dels treballadors peruans

Ràdio Valira | 18 d'abril de 2024

El Raonador del Ciutadà, Xavier Cañada, ha anunciat aquest dijous en el marc d’unes declaracions a la premsa posteriors a la seva presentació oficial que portarà a la fiscalia el cas dels abusos als treballadors peruans. “Des de la institució tenim un expedient obert actiu i ara mateix estem recopilant i analitzant tota la informació que ens està arribant tant a nivell de testimonis com a nivell documental” ha comunicat, Cañada. “Molt probablement, si no hi ha cap canvi, ho traslladarem a la fiscalia perquè creiem que pot haver-hi vulneracions de drets i algun delicte” ha afegit el Raonador tot puntualitzant que, per a ell, aquest “és un tema important”.

En aquest sentit, segons Cañada, “ja no es tracta d’un tema de sancions administratives relacionades amb el dret laboral, sinó d’una qüestió relacionada amb el Codi Penal i de transgressió de normes internacionals, a les quals, Andorra hi ha susbcrit”. De fet, el Raonador ha recordat el conveni de Palerm que es va aprovar l’any 2000 per les Nacions Unides i que va ser retificat per Andorra l’any 2011. Un procés a partir del qual es va crear la Llei contra el tràfic d’éssers humans.

“De moment sabem que unes persones amb un perfil determinat arriben aquí amb unes promeses i que, aquestes promeses, no s’estan complint. També sabem que aquestes persones tenen por de l’autoritat i que, en alguns casos, se’ls hi ha retingut el passaport “ha puntualitzat, Cañada, tot afegint que, en tot cas, haurà de ser la justícia qui analitzi detingudament la situació. “Desconec què ha fet l’executiu a nivell administratiu, però com a ciutadà penso que no s’ha anat prou al moll de l’os” ha plantejat, el Raonador, mentre insistia que, la característica comuna a les víctimes del tràfic de persones, sol ser que elles mateixes no s’adonen que estan sotmeses a aquesta dinàmica.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play