menu Home
AndorraEconomiaPólitica

Obertes les convocatòries pels plans Renova i E-engega 2024

Ràdio Valira | 17 d'abril de 2024

Aquest dimecres, amb la seva publicació al Butlletí Oficial del Principat, s’obren les convocatòries pels plans Renova i E-engega d’aquest 2024, i que govern va presentar recentment.

Tal i com va anunciar durant la presentació el secretari d’estat de Transformació Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné, enguany es manté la mateixa dotació que l’any passat: 750.000 euros pel pla e-Engega i 2 milions pel Renova. “En aquest any en que el govern està fent grans inversions, hem aconseguit mantenir la mateixa xifra, cosa amb la que estem satisfets”, ha declarat Forné.

En relació al pla Renova, que té com a objectiu la descarbonització del sector de l’edificació, la principal novetat d’enguany és l’aposta que ha fet la secretaria per la digitalització. Així doncs, ara, la sol·licitud s’haurà de fer des d’una plataforma que ha habilitat Servei de Tràmits, on l’interessat ha d’adjuntar una sèrie de documentació i requisits. Pel que fa a les subvencions, aquestes van des del 20 fins al 40% del cost de la instal·lació d’equips d’alta eficiència per a calefacció i climatització, així com també per a sistemes d’energia solar fotovoltaica. Així mateix, el pla també ofereix un suport del 20% per millorar l’eficiència energètica de finestres i portes, i la possibilitat de sol·licitar subvencions per a millores integrals en l’aïllament d’edificis, amb un rang econòmic que va del 15 al 40%.

Pel que fa al Pla e-Engega, la principal novetat és que redueix els ajuts directes en un 25%. És a dir que si fins ara el beneficiari rebia 8.000 euros, passarà a rebre 6.000. Un canvi que s’ha fet amb la intenció d’arribar a més interessats. D’altra banda, forné també ha explicat que s’han fet modificacions i ara és el mateix sol·licitant qui demana l’ajut; una petició que també haurà d’estar signada pel punt de venda. “Pensem que és una manera més transparent, que desde l’inici sapiguis on va l’ajuda i en quin concesionari és”, ha afegit Forné.

La subvenció serà d’un màxim de 6.000 euros per als vehicles elèctrics purs i de 3.000 per als híbrids endollables, en el cas de turismes; i de fins a 18.000 euros per a vehicles de transport de mercaderies elèctrics purs i 4.500 per a híbrids endollables.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play