menu Home
AndorraEconomiaSocietat

Fins a 88 joves opten a les places de treball a l’estiu al comú d’Andorra la Vella

Ràdio Valira | 15 d'abril de 2024

El programa Curulla, que el comú d’Andorra la Vella ha posat en marxa per potenciar la formació laboral entre els joves amb l’objectiu d’afavorir la seva integració al món laboral i proporcionar-los eines per al seu desenvolupament professional i personal ha generat molt d’interès. Així ho demostren les xifres de demanda que ha tinguin un dels dos vessants del projecte, l’oferta de feina per a l’estiu perquè joves d’entre els 16 i els 17 anys puguin tenir la seva primera feina a la corporació comunal. S’ofertaven un total de 44 llocs de treball i han estat 88 les persones que s’hi han presentat.

Tal com van presentar ara fa tot just un mes la cònsol menor, Olalla Losada, i la consellera de Social, Joventut i Espai Ciutadà, Maria Nazzaro, el comú ofereix aquest estiu 44 places per a menors d’edat, que es reparteixen en dos torns (al juliol i l’agost). Els joves tindran una jornada laboral de cinc hores de dilluns a divendres i podran treballar als departaments de Turisme, Esports, Cultura, Social i Serveis públics.

El termini per sol·licitar una de les places va acabar divendres passat i a l’hora de presentar-se per optar a les places, els candidats podien escollir entre un dels dos torns i, també, indicar en quin departamemt els agradaria treballar. Les persones preseleccionades hauran de superar una prova escrita de coneixements d’àmbit parroquial (el 24 d’abril) i més endavant una entrevista personal per classificar-les segons el seu perfil i l’oferta de places disponibles. “Volem que tot el procés sigui el més real possible i similar als processos de selecció de la vida laboral adulta”, va ressaltar Nazzaro durant la presentació.

Un dels punts forts del projecte és que els joves gaudiran d’un acompanyament per part de personal del comú i que al final es farà una valoració de la seva experiència. D’aquesta manera, se’ls atorgarà un certificat de reconeixement que acreditarà la seva feina al comú i els sumarà puntuació per a possibles futures feines a l’administració comunal.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play