menu Home
AndorraEsports

Prop de 650 judokes ja estàn inscrits per la 32éna edició del Trofeu Vila

Ràdio Valira | 12 d'abril de 2024

El Club de Judo Hantei organitza el cap de setmana del 20 i 21 d’abril, la 32éna edició del Trofeu Vila d’Andorra la Vella 2024, i que ara per ara ja té inscrits al voltant de 650 esportistes. Es tracta d’un esdeveniment plenament consolidat i segons alerta el director tècnic del Club Hantei, Eladi López, la xifra de participants encara no es pot donar per tancada, pero pot arribar fins als 750.

L’organització no hi ha posat cap topall a la participació, perquè enguany com a novetat podran comptar amb les instal·lacions del Pavelló del Govern, que per capacitat i donat el gran nombre de judokes que arrossega el certamen, els permetrà agilitzar la competició. “Quanta més superfície hi hagi de competició, més gent pot competir al mateix temps; el que ajuda a reduir el temps dels combats”, explica López.

El dissabte dia 20 serà el torn de les categories cadets i sèniors, i si l’any passat podien disposar de 4 tatamis, enguany en seran 6, fet que segons López els permetrà reduir el temps de competició en un 50%. I diumenge, en el torn de les categories infantils, s’aplicarà el mateix sistema, ampliant les superfícies de competició fins a 9.

Enguany, ja s’han inscrit judokes que venen d’Itàlia, de França i de nombrosos punts d’Espanya, com ara Navarra, el País Basc, Madrid o València, entre d’altres. Això permetrà que un centenar d’atletes del país, puguin mesurar el seu nivell de competició. “A nivell d’esport el que busquem son resultats i ens pot servir de referent per a continuar creixent”, ha afegit López sobre la competició.

Una altra tasca de la què s’ocupa l’organització, és de l’atenció als acompanyants, donat que el gruix de participants arrossega entre 3.000 i 4.000 persones més. Això implica un seguit de serveis, amb el conseqüent retorn econòmic pels diferents sectors del país. Únicament l’activitat purament esportiva, ja compta amb una seixantena d’efectius.

L’esdeveniment l’organitza cada any el Club de Judo Hantei, amb el suport econòmic de la Federació que també facilita tot el material necessari.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play