menu Home
AndorraCultura

L’Animal Escola de Teatre organitza una lliga de Matxs d’improvisació per dissabte

Ràdio Valira | 12 d'abril de 2024

En el marc dels actes previstos per commemorar els seus primers 10 anys d’existència, l’Animal Escola de Teatre, organitza per aquest dissabte al matí, una lliga de Matxs d’improvisació. El director artístic i professor de l’escola, Juanma Casero, ens explica que es tracta d’una activitat que va néixer a finals del segle XX a Canadà en una escola de teatre, per equiparar els exercicis teatrals amb els matxs d’hoquei. “És una activitat molt divertida i lúdica que inclou conceptes esportius, com el fet de que hi hagin equips i àrbitres; amb conceptes teatrals com la improvització”, explica Casero.

Aquest dissabte l’activitat començarà a les 11:30h del matí, i comptarà amb la participació de 4 grups, formats per joves i adults que jugaran entre ells a partir de la improvisació teatral. La dinamització de l’acte anirà a càrrec dels mateixos professors i d’alguns ex-alumnes que assumiran els personatges de presentadors i àrbitres dels partits. Tot i que el públic també hi té un paper força important, ja que és l’encarregat d’escollir el tema de la improvització: “Han d’escriure una frase quant més boja millor”, afegeix Casero. A partir d’aquí els actors tenen un minut per preparar l’escena i fer-la, i llavors el públic vota quina és la millor.

Com ens explicava Casero, el Matx d’improvisació teatral es va crear sota la direcció del Théâtre Expérimental de Montreal, per tal provar noves formes teatrals més pròximes al públic i que trenquessin l’elitisme que acompanyava el teatre.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play