menu Home
AndorraPólitica

Els resultats de l’estudi del transport públic segregat, a finals d’any

Ràdio Valira | 11 d'abril de 2024

El Govern disposarà a finals d’aquest any dels resultats de l’estudi que actualment s’està duent a terme per analitzar la viabilitat d’implementació del sistema de transport públic segregat, una modalitat de transport que permetria, juntament amb el pla sectorial d’infraestructures del transport públic urbà associat que es va adjudicar al desembre, establir connexions entre Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany, amb les valls d’Orient i del Nord i també amb la Seu d’Urgell, així com estudiar altres enllaços i la creació d’aparcaments intermodals.

Durant la sessió parlamentària d’aquest dijous, i responent a les qüestions formulades per la consellera general del grup parlamentari de Concòrdia, Nuria Segués, relatives a les solucions que està explorant l’executiu per dotar de més sostenibilitat el sector del transport, el cap de Govern, Xavier Espot, ha assenyalat que “tenim la certesa que la millora de la nostra mobilitat no pot ser concebuda sense la implementació d’un transport públic segregat”, una mesura que ha assegurat que “intentarem implementar”, però que ha d’anar acompanyada amb altres obres viàries importants que ja s’estan executant com és el cas dels vials de la Massana i de Sant Julià de Lòria.

Malgrat els avenços dels darrers anys, Segués ha lamentat que els avanços encara “són insuficients” davant l’emergència climàtica actual i els problemes de congestió que pateix el país. De fet, ha criticat que durant el 2021 més de la meitat de la població creia en la necessitat que el transport públic disposés d’un carril propi, i que tres anys després continuen els mateixos neguits.

A la vegada, ha demanat per l’objectiu del procés participatiu engegat per la secretaria d’Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat al voltant del transport públic, sobre el qual Espot ha manifestat que la finalitat és “avançar cap a la mobilitat sostenible, una de les màximes prioritats del Govern”. En aquest sentit, ha indicat que les accions que s’han posat en marxa fins ara potser no han estat suficients, per la qual cosa els resultats del procés participatiu ajudaran a esbrinar certs aspectes “que potser no hem atès de manera prou important”.

Entrant al detall del procés, el cap de Govern ha assenyalat que el que es pretén és “anar a preguntar als ciutadans la seva percepció en matèria de mobilitat i transport”, així com el nivell de satisfacció i les queixes i propostes de millora que puguin sorgir. Tot plegat, ha afegit, ha de contribuir a “intentar millorar les polítiques públiques en l’àmbit dels transports i la mobilitat”.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play