menu Home
AndorraSuccessos

La policia efectua 260 controls i 15 detencions durant la campanya de Pasqua

Ràdio Valira | 10 d'abril de 2024

La policia ha efectuat uns 260 controls durant la campanya de Pasqua contra la conducció sota els efectes de l’alcohol i les drogues que ha tingut lloc entre el 25 de març i el 7 d’abril. En aquests prop de quinze dies s’ha detingut una quinzena de persones. Del total, set han estat arrestades per positius d’alcoholèmia, cinc per tòxics i tres més per positius tant d’alcohol com de drogues. Tres d’aquestes persones s’han vist implicades en accidents de trànsit, dos amb danys materials i un amb ferits. Aquest últim es tracta de l’autor de l’atropellament múltiple que va tenir lloc a l’exterior d’un local d’oci nocturn d’Andorra la Vella la matinada del passat 29 de març.

Del total de persones detingudes, la gran majoria residents al país, deu són homes i cinc són dones. Quant a les edats, sis de les persones arrestades tenen entre 18 i 25 anys; set, entre 26 i 40, i les dues restants, més de 40.

Pel que fa a les taxes, sis han estat positius d’entre 0,87 i 1,20; tres més d’entre 1,21 i 1,60 i, finalment, una darrera, la més elevada, ha estat de 3,33.

Les campanyes contra l’alcohol i les drogues al volant segueixen el pla d’actuació marcat pel ministeri de Justícia i Interior a proposta de la policia amb la finalitat de millorar la seguretat a les carreteres i reduir la sinistralitat. Les campanyes, per tant, contribueixen a dissuadir i prevenir conductes de risc amb l’objectiu de frenar els accidents. Al mateix temps, esdevenen una eina per insistir en la importància de no barrejar alcohol o drogues amb la conducció, perquè fer-ho pot comportar conseqüències molt greus, tant per a les persones que consumeixen com per a la resta d’usuaris de la xarxa viària.

El cos de policia recorda que els conductors de bicicletes, patinets o altres vehicles de mobilitat personal (VMP) també han de respectar el Codi de la circulació i no estan exempts de les conseqüències administratives i penals de conduir sota els efectes de l’alcohol o les drogues i dels riscos que implica.

La policia advoca pel consum zero de begudes alcohòliques i drogues per evitar, sobretot, que s’hagin de lamentar danys personals que poden ser irreparables.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play