menu Home
AndorraCultura

Torna la quarta aventura del comissari Cerni Llop amb “Vots de sang”

Ràdio Valira | 6 d'abril de 2024

“Vots de sang” la quarta aventura del comissari Cerni Llop i de l’ex-batlle, Climent Masoliver, ha tingut aquest dijous la seva presentació oficial a l’Art Hotel d’Andorra la Vella. En una sala plena de gom a gom, la seva creadora, l’escriptora escaldenca, Ludmilla Lacueva, ha explicat el procés de creació de la novel·la, que com dèiem ja és la quarta entrega d’uns personatges que poc a poc se’ns han anat fent força familiars i que segons Lacueva, cada vegada tenen més seguidors. “Quan vaig començar no tenia ni idea que arribaría la quarta aventura i ja estic escrivint la cinquena. Són personatges que els lectors ja han fet seus i que estimen”, confessaba Lacueva.

“Vots de sang” continua doncs amb la saga que va començar amb “Mort sota zero”; el va seguir “Scrap mortal” i després “Olor de difunt”; amb el que fa tres anys es va endur el premi València Negra a la millor novel·la de gènere en català. Tot els títols estan  ambientats en llocs emblemàtics del país, amb elements i maneres de fer molt pròpies de casa nostra. Una petita contribució de l’autora al manteniment de les nostres tradicions: “M’agrada molt la novel·la històrica, i doncs aprofito per posar pinzellades del nostre patrimoni i les nostres tradicions perquè no s’oblidin. Un poble sense arrels és un poble sense ànima i hem de lluitar per no perdre-les”.

En aquest cas, el comissari Cerni Llop haurà de resoldre l’assassinat d’un cacic local, que es presenta a les eleccions comunals a Ordino i que apareix degollat el mateix dia de les eleccions.

Tot i la presentació d’aquest dijous, el llibre ja fa dies que es pot trobar a les llibreries i ara per ara, està tenint molt bona acollida: “Els primers comentaris que he rebut són molt positius i són de lectors fans del Climent i del comissari, i estic molt contenta amb la rebuda”.

Tal és l’èxit assolit, que l’autora ja està treballant en el cinquè lliurament de la saga, tot i que haurem d’esperar almenys un any i mig per poder gaudir novament d’aquest gènere de novel·la negra a l’andorrana.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play