menu Home
AndorraSocietat

Pelegrinatge de Vives amb els seminaristes d’Urgell a Lourdes

Ràdio Valira | 4 d'abril de 2024

Cinc seminaristes d’Urgell, acompanyats del copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, van peregrinar al Santuari de la Mare de Déu de Lourdes aquest dimarts 2 d’abril. Segons relata el Bisbat d’Urgell, en un clima de germanor els seminaristes van sortir a primera hora del Seminari diocesà per fer una primera parada a la Vall d’Aran, on van poder saludar el rector i arxiprest Pere Balagué i l’antic arxiprest i prevere estudiós de l’aranès, Jusèp Amiell. Durant la trobada, van fer una visita a l’església de St. Miquel de Vielha amb les explicacions del rector.

Posteriorment, van continuar fins al Santuari de la Mare de Déu de Lourdes, on van arribar pels volts del migdia i van poder participar en els actes previstos pel Santuari, especialment pregar a la Santa Gruta, i a la tarda la processió amb el Santíssim Sagrament que presidia Artur Ros, amb el pelegrinatge diocesà de Santander.

A més a més, van celebrar l’Eucaristia presidida per Vives a la Cripta del Santuari de Lourdes, que està situada entre la Basílica superior i la Basílica del Rosari. Segons el Bisbat, va ser “un moment particularment emotiu de la jornada on van pregar pels familiars malalts”. Cap al vespre es va iniciar la tornada a casa fent parada a Puigcerdà.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play