menu Home
AndorraSalut

Aprovat el pla d’estudis del màster en Salut de l’UdA

Ràdio Valira | 4 d'abril de 2024

El consell de ministres ha aprovat aquest dimecres el pla d’estudis del màster en Salut de la Universitat d’Andorra (UdA). Les persones titulades obtindran les competències per treballar en diversos àmbits, com ara l’assessorament per a la millora de la salut, la implementació de programes preventius de salut i el disseny i el lideratge de projectes de promoció de la salut.

L’obtenció del títol també permet accedir a la professió d’investigador a través del programa de doctorat. A més, les mencions en infermeria de pràctica avançada (IPA), que es poden obtenir cursant una sèrie de mòduls específics, permeten a les persones titulades exercir en l’àmbit de la salut mental i de la cronicitat. D’aquesta manera es fomenta l’especialització dels professionals en matèries de salut destacades com les anteriorment mencionades.

L’alumnat d’aquest màster cursarà matèries sobre epidemiologia, salut mental i psiquiatria, cronicitat, promoció i intervenció educativa de la salut, innovació i tecnologia en salut, entre altres. El pla d’estudis també contempla la realització d’estades formatives (pràctiques), la possibilitat d’estudiar a l’exterior algunes de les matèries i l’elaboració del treball final de màster.

La titulació, que correspon al nivell 7 del Marc andorrà de qualificacions (MAQ), s’imparteix en la modalitat semipresencial (el 33% dels mòduls són presencials i el 67% en línia). La durada dels estudis –que tenen una càrrega de treball de 120 crèdits europeus– és de dos cursos acadèmics a temps complet dividits en quatre semestres. El pla d’estudis aprovat estableix també que les llengües vehiculars són el català i l’anglès, per aquest motiu es recomana a l’estudiant disposar de les competències lingüístiques del nivell B2 en aquests dos idiomes del Marc europeu comú de referència per a les llengües (MECR) en el moment d’accedir a la titulació.

Per accedir al màster en Salut cal complir les condicions que estableix el reglament de l’accés als nivells de l’ensenyament superior estatal i per poder cursar la menció en infermeria de pràctica avançada en salut mental i la menció en infermeria de pràctica avançada en cronicitat cal disposar d’una titulació en infermeria de nivell 6A del MAQ.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play