menu Home
AndorraSocietat

Andorra Telecom actualitza la Taula Nacional d’Atribució de Freqüències

Ràdio Valira | 4 d'abril de 2024

A proposta d’Andorra Telecom, el Govern ha aprovat l’actualització de la taula nacional de freqüències, la TNAF, un instrument essencial utilitzat per assignar els diversos serveis de radiocomunicació i les diferents bandes de freqüències, des de 8,3 kHz fins a 3.000 GHz, especificant per a quin ús es farà servir cada freqüència al Principat. La seva actualització és important per adaptar-se als canvis tecnològics i als nous serveis emergents en el sector de les telecomunicacions, per saber, per exemple, quina freqüència s’utilitza per a la telefonia mòbil, per la ràdio o per la TDT, entre altres. Informació que fins ara no s’especificava.

La Taula Nacional d’Atribució de Freqüències (TNAF) és una mena de “mapa” que s’utilitza per dir als diferents serveis de comunicació, com ara la telefonia mòbil, la ràdio o la televisió, en quines freqüències poden operar. Es pot imaginar com una guia que assigna a cada servei la seva pròpia “autopista” d’ones de ràdio per viatjar sense interferències.

Així doncs, s’ha actualitzat la taula de freqüències per assegurar que tots els serveis de comunicació puguin funcionar de manera eficient, sense interferències i en línia amb les normes internacionals i els avenços tecnològics.

Els principals canvis inclouen l’adaptació a les atribucions del recent Reglament de Radiocomunicacions de la Unió Internacional de Telecomunicacions (UIT), la incorporació de nous serveis, l’eliminació d’atribucions obsoletes i l’ampliació de les bandes de freqüències.

La TNAF és un document que requereix actualitzacions constants a causa del seu contingut regulador i tècnic quant a la utilització de l’espectre radioelèctric.

Aquestes actualitzacions són necessàries per mantenir l’ordre de l’espectre a Andorra i garantir que es compleixin les normatives internacionals.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play