menu Home
AndorraSocietat

L’objectiu de la pròxima campanya de donació de sang és arribar a les 250 persones

Ràdio Valira | 3 d'abril de 2024

La segona campanya de donació de sang de l’any ha estat presentada aquest dimecres amb un objectiu marcat: poder recollir 250 donacions durant la jornada solidària i així, superar la xifra anterior de 236. Programada pel pròxim 15 d’abril de 12 a 20 hores al Poliesportiu d’Andorra, s’ha posat a disposició les instal·lacions esportives en una activitat “molt important i un projecte que diu molt com a societat”, segons ha qualificat el secretari d’Estat d’Esports i Joventut, Alain Cabanes. Per la seva part, el secretari general de la Creu Roja Andorrana, Joan Saurí, ha incidit en la dificultat d’assolir el número esmentat, però és essencial poder assolir l’objectiu a causa que el Banc de Sang i Teixits (BST) compta amb les reserves mínimes. “S’està adaptant tot el pavelló perquè puguin venir fins a 300 persones”. En aquest sentit, la responsable RSC del MoraBanc Andorra, Natalia de Felipe, ha assenyalat que “donar sang és donar vida”, i com a incentiu, des de l’entitat esportiva han assegurat que s’atorgarà dues entrades a cada donant per poder assistir al darrer partit de l’ACB contra el València Basket (12 de maig).

Com a novetat, la campanya només se celebrarà durant la jornada del 15 d’abril, ja que “la logística no ens permet fer-ho d’una altra forma” ha explicat Saurí, incidint que els jugadors del MoraBanc Andorra han de continuar amb el seu treball diari. A més, requereix un esforç extra muntar i desmuntar tot el pavelló. En aquesta ocasió, s’ha habilitat unes 240 places, que tot i estar quasi complet, el secretari general de la Creu Roja ha animat a les persones que no tinguin hora a acudir-hi. “Estadísticament, hi ha un 10% de baixes i un altre 10% que no poden arribar a fer la donació completa” ha concretat. En conseqüència, acolliran a tots els voluntaris possibles, però potser “han de fer cua”.

“Estem molt contents perquè és una campanya jove, que atrau molta gent pels valors de l’esport” ha declarat Saurí. De la mateixa manera, De Felipe ha aprofitat l’espai en nom del club per fer una crida a la societat andorrana. “Qualsevol persona en algun moment determinat pot necessitar aquest recurs. És vital per poder viure i tenir una qualitat de vida mínima” ha incidit. Així doncs, ha encoratjat als individus que “s’hagin quedat a les portes” de realitzar el procés a tornar-ho a intentar. En addició, des de la Creu Roja s’ha recordat que els voluntaris han de tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 quilograms i haver passat dos mesos des de l’anterior donació, incidint que les dones poden donar tres vegades a l’any i els homes, quatre.

Les reserves es poden fer a través del web https://donarsang.gencat.cat/ca/vull-donar/ o https://www.bca.ad/. La campanya, com ja és habitual, compta amb la col·laboració de Govern, el BST, la fundació Josep Carreras, l’organització catalana de Trasplantaments, el SAAS i el centre comercial Andorrà – Super U.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play