menu Home
AndorraSuccessos

La policia sanciona 27 empreses per immigració clandestina durant el 2023

Ràdio Valira | 1 d'abril de 2024

El Cos de Policia ha sancionat fins a 27 empreses al llarg del 2023 després d’haver constatat que hi havia treballadors a la plantilla en situació d’immigració clandestina. Es tracta d’una de les xifres més altes registrades durant els darrers anys tenint en compte que el 2022 es va sancionar 26 societats, tot i que durant els anys de pandèmia, la xifra va baixar notablement fins a les 6 (2021) i les 13 (2020) sancions.

Entrant al detall de les dades facilitades per la policia, al llarg de l’any passat es van dur a terme controls a 97 empreses, on es va investigar la situació de fins a 350 persones. A banda dels 27 expedients sancionadors, també es van detectar 43 irregularitats, la majoria d’elles relacionades amb no tenir el permís d’immigració o per estar fent una feina tenint permís per fer-ne una altra.

Paral·lelament, la policia informa que els agents també han practicat durant el 2023 fins a 33 detencions relacionades amb falsificació o alteració de documents per obtenir el permís de residència i treball.

La immigració clandestina és una situació que es produeix quan un treballador arriba a Andorra per exercir alguna activitat professional sense estar degudament acreditat per fer-ho, o bé quan continua exercint l’activitat un cop el permís corresponent ha caducat. Quan es detecta aquesta situació, les autoritats emeten una sanció administrativa als responsables de l’empresa i ‘conviden’ l’empleat a abandonar el país.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play