menu Home
AndorraCultura

El Museu la Massana Còmic celebra el 60é aniversari de Cavall Fort

Ràdio Valira | 28 de març de 2024

El Museu la Massana Còmic dedica el seu espai al 60é aniversari de Cavall Fort. Tot i que la revista va complir els anys el desembre del 2021, la mostra ha estat voltant des d’aleshores per diversos punts de Catalunya, fins aterrar ara a la parròquia massanenca, on la podrem veure fins el 25 de maig. A través d’un seguit de làmines, podrem conèixer el funcionament de l’editorial des de dins, acompanyats de personatges mítics com ara Ot el Bruixot o Gil Pupila, entre molts d’altres.

Cavall Fort, va néixer el Nadal de 1961 i des d’aleshores ha mantingut sempre els seus objectius essencials: editada en català, s’adreçar al públic infantil i juvenil, buscant sempre motivar als seus lectors i estimular-ne la creativitat. I és que segons Marc Huguet, responsable del Museu, el projecte va sorgir en un moment que va suposar un “boom” de les revistes infantils, amb Pulgarcito, Tio Vivo o Tebeo. “Pels que llegien en aquell moment donava igual d’on fos l’autor, per a ells l’important era la revista. I aquesta és la màgia: ens han apropat personatges que no haguèssim pogut veure d’una altra manera, i en aquesta revista ho tenies tot”, explica Huguet.

Val a dir que juntament amb aquesta exposició, el Museu continua dedicant una part del seu espai a retre homenatge a Francisco Ibáñez, que també va passar pel Saló del Còmic; aquest cop centrant-se en els personatges més icònics de la seva creació: Mortadelo y Filemón.

Tot i que la mostra de Cavall Fort ja es pot visitar, l’exposició s’obrirà de manera oficial aquest dissabte 30 de març, i com dèiem, ens conduirà per diferents espais de la revista i a més hi trobarem un munt de jocs i endevinalles. Tot plegat per commemorar un aniversari que bé s’ho val.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play