menu Home
AndorraSuccessos

Desnonats els germans del carrer Callaueta

Ràdio Valira | 28 de març de 2024

El desnonament dels dos germans que vivien en un edifici del carrer Callaueta, a Andorra la Vella, s’ha fet efectiu aquest matí.

Així doncs, la demanda interposada fa un parell de mesos per l’advocat dels germans, Emili Campos, que assegurava que la persona que havia iniciat el procediment per part de la propietat no estava autoritzada, finalment no ha estat admesa pel Tribunal Superior. El lletrat ha explicat que, en un principi, la institució al·legava que no s’estava aportant una prova del fet, tot i que els germans van facilitar el número de protocol de l’escriptura, la data d’aquesta i el notari que la signava. “Ni la senyora Isabel ni jo podíem aportar l’escriptura concreta que ens demanaven, sino que necessitàvem la tutela judicial dels Tribunals andorrans”, esclareix Campos.

Amb tot, arran de la mediatització del cas, un ciutadà anònim va facilitar a Campos una còpia del testament, en la qual quedava clar que el demandant no tenia cap dret a dur a terme el procediment de desnonament. El testament deixa clar que el propietari original de l’edifici, amb el qual va signar el contracte la clienta desnonada, constituïa un llegat a favor d’un dels seus fills, el demandant; “però l’usufruit vidual quedava en favor de la seva vídua, la mare del demandant. És a dir que, l’única persona que pot demandar el pagament de les rendes era la mare i no el demandant”, explica Campos.

D’aquesta manera, el lletrat va presentar una segona demanda, adjuntant l’escriptura a la qual havien tingut accés, però novament el Tribunal Superior no la va admetre a tràmit, al·legant un suposat abús de dret. Com ja ho havien presentat una vegada a revisió, a la segona ja suposa un abús de dret i ja no es pot presentar la demanda sobre els mateixos fets. “Només adjuntavem la documentació que ens deien que no haviem aportat”, conclou Campos.

Tot i que el desnonament ja s’ha fet efectiu, Campos ha assegurat que sol·licitaran l’obertura d’un expedient sancionador contra els 3 magistrats que han portat el cas, per un presumpte desconeixement de les lleis.

Així doncs, els dos germans de 74 i 71 anys, han d’abandonar l’habitatge on han viscut els darrers 40 anys. Val a dir que des d’Afers Socials ja se’ls ha facilitat un habitatge alternatiu a Santa Coloma, i des de Govern s’han compromès a oferir-los ajuts pel lloguer. En aquest sentit, l’executiu assumirà la fiança i la meitat del lloguer, que té un cost de 1.200 euros, mentre que el que pagaven ara era de 350€.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play