menu Home
AndorraEconomia

Mobilitat preveu l’entrada de 69.000 vehicles per Setmana Santa

Ràdio Valira | 24 de març de 2024

El dispositiu especial de trànsit del departament de Mobilitat per Setmana Santa, que s’allargarà entre les 17 hores d’aquest 27 de març i la mitjanit de l’1 d’abril, preveu una entrada estimada al país de 69.000 vehicles, dels quals 45.000 entrarien per la frontera amb Espanya i altres 24.000 per la francesa. Si finalment s’assoleix aquesta xifra, es quedaria lleugerament per sobre a la registrada durant el mateix termini del 2023, quan van accedir al país un total de 64.691 vehicles, dels quals 41.635 ho van fer per la frontera hispanoandorrana i els 23.056 restants per la francoandorrana.

El departament de Mobilitat també ha previst quins seran els horaris previstos de màxima afluència durant els dies festius. Així doncs, pel que fa a la frontera amb Espanya, es preveu que els horaris de màxima afluència quant a l’entrada de vehicles siguin de les 10 a les 14 hores del 27 al 31 de març i de les 18 fins a les 21 hores l’1 d’abril. De la mateixa manera, el moment en què hi haurà més retencions a l’hora de sortir serà de les 18 fins a les 21 hores en el període comprès entre el 27 de març i l’1 d’abril. En el cas de la frontera amb França la previsió és que hi hagi més congestió de vehicles per accedir al país de les 8 a les 13 hores i per sortir entre les 15 i les 18 hores entre el 27 i el 30 de març.

Per tal de contribuir a la fluïdesa del trànsit, i com ja ve sent habitual, el dispositiu especial de Mobilitat habilitarà el doble carril en direcció nord a l’avinguda Francesc Cairat per permetre així posar dues vies d’entrada des de la frontera fins al centre de la primera parròquia del país. Com a dispositiu per donar fluïdesa en l’operació sortida del pont, s’habilitarà un doble carril en direcció sud entre la rotonda de la Comella i la rotonda de la Margineda fins a l’1 d’abril.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play