menu Home
AndorraPóliticaSocietat

Un imprevist a les obres del Falgueró permetrà guanyar 60 places d’aparcament més

Ràdio Valira | 21 de març de 2024

Un imprevist en les obres de l’aparcament del Falgueró, bàsicament que es preveia que a la zona hi hagués pedra, però finalment hi ha runa, ha permès replantejar lleugerament el projecte i guanyar un total de 60 places més respecte del projecte inicialment previst. D’aquesta manera, si en un principi era previst que aquest aparcament tingués 290 estacionaments finalment en podrà tenir 350. Aquest canvi farà que el termini d’acabament s’allargui dos mesos més, un temps “acceptable” tal com ha destacat la cònsol major, Rosa Gili, que ha manifestat que “el guany que hi haurà” justifica aquest lleuger allargament de les obres, que estaran enllestides a principis de l’any que ve. Es calcula que l’increment de pressupost que aquest canvi suposarà respecte del projecte inicial serà d’un 15%.

D’aquesta manera, en un principi s’havia previst que la primera planta de l’aparcament fos inclinada, ja que es pensava que hi havia pedra i s’havia descartat l’excavació “perquè a la zona hi ha l’hospital” i es volia evitar qualsevol problema a la infraestructura hospitalària, tal com ha explicat Gili. Un cop iniciada l’obra, però, s’ha vist que hi ha runa i que, per tant, si es retira ja no cal la inclinació prevista i es pot fer una planta a nivell de carrer, la qual cosa permet guanyar aquestes 60 places, amb la qual cosa l’aparcament disposarà, finalment, de 350, el doble que l’actual.

El conseller d’Aparcaments, Marc González, ha defensat que en veure que a un preu “molt reduït” es pot guanyar aquestes places es va valorar positivament fer el canvi en el projecte perquè a més es considera que hi ha un benefici per a les arques comunals, ja que “la plaça de pàrquing surt més barata” al comú.

La presentació d’aquesta novetat ha estat aprofitada pel conseller i la cònsol major per donar alguns detalls més sobre aquesta obra. Així, s’ha anunciat que en aquest pàrquing hi haurà el dipòsit de vehicles que retira la grua comunal, amb la qual cosa s’alliberaran moltes places a Caldea, que és on fins ara es duien aquests vehicles retirats de la via pública. A la planta cinquena hi haurà les pistes de tenis i una zona enjardinada i està en estudi una possible connexió amb el Sant Ermengol. Per plasmar-la, ha destacat González, hi ha “diferents opcions”, i la cònsol major ha puntualitzat que, en primer lloc, caldria “parlar amb Andorra la Vella” per avaluar per quin lloc es podria fer aquesta connexió, ja que es tracta de terrenys de la capital. Gili ha defensat que si es fes aquest pas directe es guanyaria en accessibilitat al centre educatiu. Una altra de les novetats que han explicat és que a la planta quarta es preveu instal·lar els vestuaris de les pistes de tenis i han recordat que es tracta d’un edifici que es pot “modular i en un futur es podria fer servir per a altres usos” si fos necessari.

Sobre el fet de com és que no s’havia detectat inicialment que allà hi havia runa en lloc de pedra, Gili ha manifestat que no es va fer cap estudi, perquè no estava prevista l’excavació ja que hi ha l’hospital al costat i haver excavat hagués fet que l’obra hagués estat més complexa.

La part del comú a l’avinguda del Pessebre, enllestida al juny
D’altra banda, i qüestionada sobre el projecte de pisos a preu assequible a l’avinguda del Pessebre, Gili ha concretat que després d’algunes reunions amb l’executiu “per acabar d’afinar detalls i dubtes” se’ls ha comunicat que el Govern treballa ja en el plec de bases de tal manera que quan el comú hagi enllestit la seva part de l’obra (aparcament, la plaça i locals) al mes de juny, l’executiu entrarà ja a fer la seva part de l’edifici de tal manera que “no hi hagi interrupció a l’obra”. Per tant, és previst que després de les vacances de la construcció de l’agost l’executiu comenci ja a executar aquests habitatges.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play