menu Home
AndorraEconomiaSocietat

Els inscrits al Servei d’Ocupació augmenten un 3,2% i arriben a les 326 persones

Ràdio Valira | 21 de març de 2024

El nombre global de demandants en recerca de feina al Servei d’Ocupació a finals del mes de febrer s’ha situat en 326 persones, una xifra que suposa un increment del 3,2% respecte del mes anterior (316 persones) i una davallada del 17,5% si es compara amb el mateix termini del 2023, quan hi havia 395 persones inscrites. Entrant al detall, segons publica aquest dijous el departament d’Estadística, el nombre de demandants que busquen una millora de feina ha arribat a les 241 persones (246 el mes anterior), fet que representa una variació mensual negativa del 2% i també una baixada del 19,1% respecte del febrer del 2023 (298 persones).

Paral·lelament, el nombre de demandats de serveis a final de mes s’ha fixat en els 71. D’aquests, no hi ha cap demandant en situació de baixa mèdica superior a sis mesos i tots són demandants de serveis en situació d’ocupació. En aquesta línia, la variació respecte del mes anterior és un 2,9% positiva en el cas dels demandants de serveis en situació d’ocupació, mentre que pels demandants en situació de baixa mèdica és nul·la.

D’altra banda, el nombre total de llocs de treballs oferts a finals del mes de febrer ha estat de 1.704 (2.350 el mes anterior), el que equival a una variació mensual negativa del 27,5% i una variació positiva del 51,2% respecte del febrer del 2023 (1.127 ofertes de treball).

De la mateixa manera, les persones beneficiàries de la prestació econòmica per desocupació involuntària decretada pel Govern han estat 21, un 16,7% més respecte del mes anterior (18 persones) i un 4,5% menys respecte del febrer de l’any passat (22 persones). Així mateix, cal destacar que durant el febrer s’han fet setze contractacions mitjançant el Servei d’Ocupació, però no hi ha hagut cap mitjançant els programes de treball temporal.

Finalment, del total de persones inscrites al Servei d’Ocupació, n’hi ha hagut 62 que han trobat feina pels seus propis mitjans.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play