menu Home
AndorraPóliticaSocietat

Nazzaro, sobre els desallotjats de Santa Coloma: “En cap moment es deixarà desemparades les famílies”

Ràdio Valira | 20 de març de 2024

El comú d’Andorra la Vella té la intenció que el 15 d’abril es pugui disposar de tota la informació per poder informar els veïns desallotjats de l’avinguda Santa Coloma perquè sàpiguen els ‘tempos’ i possiblement la solució sobre el retorn a casa seva. Des de la corporació comunal, però, han remarcat que “en cap moment es deixarà desemparades les famílies” malgrat que des de la corporació comunal es tingui un límit econòmic per fer front al reallotjament d’aquests veïns. Així, tant la consellera de Social, Joventut i Espai Ciutadà, Maria Nazzaro, com la cònsol menor, Olalla Losada, han posat en relleu que la prioritat és assegurar el retorn d’aquestes persones i esperen que el procés “s’acceleri el màxim possible”. “L’ideal seria que les obres comencessin avui mateix i en un mes estigués tot fet”, ha remarcat la cònsol menor, que també ha emfasitzat la bona voluntat mostrada per les diferents parts implicades per trobar una solució. Actualment, el comú es fa càrrec del reallotjament de deu nuclis familiars.

Cal recordar que aquest dilluns passat la consellera de Social i la cònsol menor de la capital van mantenir una trobada amb els veïns que va servir per copsar la preocupació d’aquestes famílies i ja se’ls va expressar la voluntat de donar-los suport. Després d’aquesta trobada la intenció de la corporació comunal és que el dia 15 d’abril es pugui disposar de la informació sobre la temporalitat i també “la visió a futur dels dos edificis” per tenir ja clares les opcions que es poden presentar als afectats.

Tant Losada com Nazzaro han volgut remarcar que malgrat que en diferents ocasions s’ha manifestat, des de la majoria comunal, que la partida destinada al reallotjament té un límit, no les deixaran “desemparades” i si arribés el moment se’ls comunicaria amb temps que han de buscar una altra opció en el cas que no puguin tornar abans a casa seva. De totes maneres, Losada ha emfasitzat que esperen que quan el comú hagi de dir “prou” a aquest reallotjament els veïns ja hagin pogut tornar a casa seva i, per tant, que aquesta situació no s’hagi de donar. Si passés, també han deixat clar que si s’ha d’optar per no reallotjar les famílies, aquestes rebran el suport necessari del departament de Social per mirar de trobar altres solucions adaptades al cas per cas.

Com s’ha esmentat ara com ara la corporació comunal es fa càrrec de l’acollida de deu famílies. Així, Nazzaro ha aclarit que n’hi ha que han trobat altres solucions i fins i tot algunes han marxat del país.

Cal recordar que dilluns el comú va detallar els costos que ha suposat tot el procés d’estabilització inicial dels edificis dels números 28 i 30 de l’avinguda Santa Coloma, així com el reallotjament de les persones que hi vivien. En concret, hi ha destinat més de 384.800 euros. Ara el que es prioritza, han incidit, és que hi hagi una solució per a les famílies i després ja es demanarà a les asseguradores el rescabalament d’aquests diners. També han destacat que no els consta que el cas s’hagi judicialitzat i han recordat que en cas que fos així la solució segurament s’allargaria.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play