menu Home
AndorraPólitica

Eslovènia mostra el seu suport en el procés d’associació d’Andorra amb la UE

Ràdio Valira | 20 de març de 2024

El cap de Govern, Xavier Espot, la ministra d’Afers Exteriors, Imma Tor, i el secretari d’Estat per a les Relacions amb la Unió Europea, Landry Riba, s’han reunit aquest dimecres amb el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Diplomàcia Econòmica, Drets Internacionals i Protecció d’Interessos d’Eslovènia, Marko Štucin. La visita ha permès informar de primera mà a l’estat membre de la Unió Europea (UE) quin és l’estat actual de redacció i validació del text d’Acord d’associació entre Andorra i la UE. En aquest sentit, Štucin ha mostrat el ple suport d’Eslovènia per a l’assoliment de forma satisfactòria d’aquest procés, iniciat fa anys per Andorra.

Així mateix, amb el secretari d’Estat també s’han tractat temes d’interès bilateral i de suport mutu en els organismes internacionals per reforçar els llaços de cooperació, tenint en compte les similars característiques entre els dos països. Cal remarcar que Andorra considera Eslovènia com un país prioritari i s’ha acordat desenvolupar concretament el memoràndum de cooperació signat l’any 2014, en particular pel que fa a l’intercanvi de bones pràctiques de cara a la integració del cabal comunitari.

Durant el matí, Štucin ha celebrat una trobada amb agents econòmics i socials del país on els ha explicat l’experiència al mercat interior d’Eslovènia, i els seus resultats després de 20 anys com a Estat membre de la UE. El secretari d’Estat d’Eslovènia també ha estat rebut a Casa de la Vall pel Síndic General i ha mantingut una reunió de treball amb Andorra Business. També ha fet una visita cultural a la Casa d’Areny Plandolit.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play