menu Home
AndorraSocietat

El centre de dia Paraires d’Escaldes-Engordany supera les previsions amb un 72% d’ocupació

Ràdio Valira | 20 de març de 2024

El director de Creu Roja Andorrana, Jordi Fernández, ha destacat aquest dimecres que s’han superat les previsions del centre de dia Paraires d’Escaldes-Engordany en només cinc mesos des de l’obertura, omplint places més ràpid del previst amb un 72% d’ocupació, fet que justifica plenament la creació del centre.

Així ho ha anunciat durant aquesta tarda en el marc de la visita al centre per part del director del Gabinet de Representació del Copríncep Francès a Andorra, Robert Mauri, qui ha tingut l’oportunitat de conèixer les instal·lacions, la dinàmica de treball, les activitats i serveis oferts a les persones usuàries, així com l’evolució del Centre des de la seva inauguració el passat 2 de novembre de 2023.

El centre de dia Paraires, inaugurat fa poc més de cinc mesos, és una infraestructura crucial en el suport a les persones vulnerables de la societat andorrana, que va ser en part una realitat gràcies a la donació de 150.000 euros per part del Copríncep Francès, Emmanuel Macron. És precisament per aquesta raó per la qual l’entitat ha volgut transmetre a Mauri, en la seva representació, les darreres dades i la informació sobre el funcionament actual de Paraires. Amb una capacitat màxima de 36 places concertades de caràcter públic, actualment acull a 26 persones, amb dues més en procés d’accés. L’equip professional, format per infermer, terapeuta ocupacional, fisioterapeuta, tècnics en cures d’auxiliar d’infermeria i tècnics de transport adaptat, juntament amb serveis externs com la podologia, garanteix una atenció integral a les necessitats de cada usuari i usuària de les instal·lacions.

Les activitats del centre abasten des d’activitats terapèutiques i de rehabilitació física i cognitiva fins a activitats d’oci i lleure, incloent-hi visites a museus i llocs d’interès del país. Amb Paraires, el tercer centre gestionat per Creu Roja Andorrana, l’organització amplia la seva capacitat d’atenció a un total de 88 persones a tot el país, en col·laboració amb el Ministeri d’Afers Socials.

Mauri, doncs, ha compartit les seves impressions durant la visita, on ha comentar que “sentim que ha estat una aportació per a un projecte molt necessari. El suport per part del Copríncep és continu i sempre està encantat de poder contribuir en causes com aquestes”. I és que, segons ha apuntat, la tasca dels centres de dia és fonamental. “És una ajuda no només per als usuaris sinó també per a les seves famílies i acompanyants”.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play