menu Home
AndorraEconomiaSocietat

Andorra la Vella posa en marxa un programa de formació laboral per als joves

Ràdio Valira | 20 de març de 2024

El comú d’Andorra la Vella vol ser “un espai d’acollida i acompanyament laboral per als joves” i per aquest motiu impulsa el programa Curulla, d’acollida laboral. Es tracta d’una iniciativa estructurada en dos eixos, un dels quals el foment de la inserció laboral dels joves de 16 a 17 anys amb una primera feina als estius i, un altre, centrat en les estades formatives que fan alumnes de tots els sistemes educatius al llarg de l’any a la corporació comunal. Aquest programa es posa en marxa amb la convocatòria de 44 places de treball per a joves d’entre els 16 i els 17 anys que els mesos de juliol i agost podran treballar en diferents departaments comunals.

“Es treballava molt per la promoció turística i es donava feina a l’estiu als joves de la parròquia, però vam creure molt important un replantejament, un plantejament pedagògic i d’acompanyament” i per fer-ho i donar resposta als diferents models professionals s’ha optat per promoure el programa Carulla, ha explicat la cònsol menor, que ha detallat que els 44 joves que aquest estiu treballin al comú es podran incorporar en departaments com esports, social, cultura o serveis públics. 22 d’ells treballaran durant el mes de juliol i altres 22 a l’agost i la voluntat és que el programa es consolidi i que cada any siguin més els joves que facin la seva estada formativa i laboral al comú d’Andorra la Vella. Els candidats podran fer les seves sol·licituds abans del 5 d’abril.

Losada i Nazzaro han subratllat que actualment el 20%-30% de les demandes per a treballar al comú durant l’estiu venen de joves d’entre els 16 i els 17 anys i per aquest motiu s’ha volgut centrar l’eix de l’experiència laboral en aquest col·lectiu. La voluntat és que aquesta primera feina per als joves sigui tan profitosa com sigui possible, i per això el procés de selecció s’ha previst el més “real possible” i adaptat, per tant, a la realitat del mercat laboral. Així, els candidats hauran de superar una entrevista escrita i una de personal. Quan els joves arribin al comú se’ls farà una benvinguda i també al final de tot se’ls donarà un certificat que pugui acreditar que han complert amb èxit els objectius marcats i que fins i tot els pugui servir per, en un futur, optar a edictes comunals.

Des del comú destaquen que el programa neix amb la clara vocació de promoure la formació de futurs professionals qualificats per a l’administració pública i contribuir, així, a la renovació i modernització del sector i ser també una via per donar als joves un acompanyament en la seva primera experiència laboral i brindar-los l’oportunitat d’aplicar els coneixements adquirits durant la formació acadèmica en un entorn real de treball.

La consellera i la cònsol menor han detallat que en els darrers tres anys han passat pel comú 118 estudiants en practiques dels diferents sistemes educatius i també del programa Fent camí de l’escola Meritxell.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play