menu Home
AndorraCultura

Ludmilla Lacueva presenta la seva quarta novel·la, “Vots de sang”

Ràdio Valira | 18 de març de 2024

“Vots de sang”, és la quarta novel·la de l’escriptora escaldenca, Ludmilla Lacueva, que té novament com a protagonistes al comissari Cerni Llop i a l’ex-batlle, Climent Masoliver, entre d’altres que ja comencen a ser-nos força familiars. Uns personatges que com bé explica l’autora, van evolucionant amb el temps i, si amb els tres primers títols ja va aconseguir la fidelitat dels lectors, ara ja fa que els esperem en candeletes. L’autora confessa que també s’ha enganxat als personatges i “han esdevingut de carn i ossos”; una personatges que com diu Lacueva, “van evolucionant, van agafant més caràcter i vas veient millor com pensen”.

Com dèiem, aquest és el quart cas per al comissari Llop, després de “Mort sota zero”; “Scrap mortal” i “Olor de difunt”; amb la que fa tres anys es va endur el premi València Negra a la millor novel·la de gènere en català.

Tal i com pronostica el títol de la novel·la, “Vots de sang”, en les seves pàgines hi trobarem de nou assassinats i sospitosos, com sempre en un ambient i uns escenaris cent per cent originaris del país, farcits d’elements tradicionals de la nostra història. Així, els fets transcorren en plena campanya per a les eleccions comunals i per a l’ocasió, Lacueva ha triat les parròquies altes, on encara es fa el porta a porta. “Buscava un poble tranquil, idíl·lic, que guardés encara aquest ambient andorrà”.

Malgrat les similituds d’alguns personatges i històries amb la vida real, l’autora reitera que no s’ha de buscar l’origen enlloc, doncs la trama és totalment fictícia. Tot i tenir d’altres projectes en marxa, Lacueva assegura que no pot deixar les aventures del comissari, i a hores d’ara ja està treballant en el cinquè lliurament, però encara està en els esbossos, tot i que assegura que sempre sap amb antel·lació “l’inici i el final, i a qui maten i qui és l’assassí”.

Tornant a “Vots de Sang”, Lacueva alerta que no és una novel·la d’eleccions, però sí de misteri i que pretén endinsar-nos en una Andorra que per a molts ja és desconeguda. Tot i que ja el podem trobar a les llibreries del país, la presentació del llibre es farà el dia 4 d’abril a l’Art Hotel.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play