menu Home
AndorraPóliticaSocietat

Obert el concurs per a l’estudi de càrrega turística al país

Ràdio Valira | 14 de març de 2024

El consell de ministres d’aquest dimecres ha aprovat l’obertura d’un concurs per a la contractació d’una empresa amb l’objectiu d’elaborar un estudi de càrrega turística a Andorra. Amb aquesta valoració, el portaveu del Govern, Guillem Casal, ha explicat que el principal objectiu és “garantir la sostenibilitat i la qualitat del sector turístic”.

Així doncs, la futura empresa contractada, que treballarà de la mà del ministeri de Turisme i Comerç, haurà de tenir en consideració “les repercussions actual i futures econòmiques i socials” així com “les necessitats de la població resident, dels operadors turístics, visitants i mediambientals”, ha assenyalat Casal. Si més no, l’estudi de càrrega turística no es pot tirar endavant fins a tenir a la disposició els estudis de càrrega comunals, que les corporacions ja estan a punt de finalitzar i que analitzen aspectes que van lligats, també, a la capacitat turística del país.

La licitació es fa mitjançant concurs nacional amb procediment de contractació oberta i modalitat de tramitació ordinària. Les ofertes s’han de presentar a la plataforma de contractació del sector públic i la data límit de presentació és fins a les 15 hores del 6 de maig. Així, el termini d’execució dels serveis professionals serà des de la signatura del contracte fins al 15 de desembre.

D’altra banda, el congrés mundial de Turisme de Neu, Muntanya i Benestar celebrarà la seva dotzena edició al centre de congressos d’Andorra la Vella, del 20 al 22 de març, amb una proposta centrada en la sostenibilitat i el benestar. La novetat d’enguany és que el congrés adopta la terminologia ‘benestar’ en la nomenclatura per primera vegada. Tal com ha explicat Casal, l’esdeveniment acollirà a vint ponents d’arreu del món que “exploraran les noves tendències del sector posant el focus en l’oferta d’experiències sostenibles i de benestar”.

L’acte és organitzat pel Govern juntament amb el comú d’Encamp i l’ONU Turisme, acompanyats de 30 ponents i moderadors de nou països: Andorra, França, Espanya, Suïssa, Àustria, Bèlgica, el Marroc, Grècia i el Regne Unit.

D’aquesta manera, els professionals de primer nivell i múltiples representants institucionals debatran sobre qüestions com la sostenibilitat com a eix del desenvolupament del sector turístic, les noves tecnologies, la diversificació turística. I la darrera jornada, el 23 de març, se centrarà a dur a terme activitats ludicotècniques a la parròquia d’Encamp per als assistents.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play