menu Home
AndorraCultura

El Cineclub de les Valls tanca la programació del trimestre amb l’aclamada “Vides passades”

Ràdio Valira | 13 de març de 2024

El Cineclub de les Valls tanca aquest dimecres la programació del trimestre, amb la projecció de la pel·lícula “Vides passades”. Una cinta que tal i com ens explica la vicepresidenta del Cineclub, Assumpció Lluís, és l’òpera prima de la directora, dramaturga i guionista sud-coreana, Celine Song. I es que, com ressalta Lluís, “ha estat la sensació del cine independent dels Estats Units d’aquest 2023 i amb els millors guions d’aquest any; amb actors excel·lents on destaca la Greta Lee com a protagonista”. La cinta té el valor afegit de ser parlada en Coreà, i no abusa de l’anglès, com sol passar en d’altres produccions.

Es tracta d’un drama romàntic on la directora aborda el contrast entre la infància i l’edat adulta, amb una mirada melancòlica que repassa els records i valora el pas del temps. I que a més té molt d’autobiogràfic, ja que està inspirada en fets reals de la vida de la directora. A més, la protagonista de la cinta és també de Corea del Sur i els seus pares es van traslladar al Canadà quan ella tenia 11 anys.

Però el fet que Song en volgués fer una pel·lícula, ve d’una altra anècdota, quan ja a l’edat adulta es retroba amb l’amor de la infància. En aquest punt, no només es debat entre dues llengües i dues cultures, sinó que també es troba amb dues parts d’ella mateixa. El film toca temes del nostre món modern com és el fenomen de les xarxes socials. Eines que fan possible esborrar les distàncies i diluir la llunyania, en favor d’una sensació de proximitat, immediatesa i visibilitat a través de les pantalles.

“Vides passades” ha recollit nombrosos premis i nominacions des de la seva creació, i tant la crítica com el públic han coincidit en valorar-la com a una de les millors del 2023.

Es podrà veure aquesta nit al Teatre Comunal d’Andorra la Vella, com sempre en versió original subtitulada, a partir de les 9 de la nit.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play