menu Home
AndorraPólitica

Consens mostra suport a Carine Montaner a través d’un “Manifest per la democràcia”

Ràdio Valira | 11 de març de 2024

Consens, la formació que encapçala la cònsol major d’Escaldes Engordany, Rosa Gili, ha manifestat públicament el seu suport a la consellera general, Carine Montaner, davant la petició de la Fiscalia de dos anys condicionals de presó i la seva inhabilitació també durant dos anys per un delicte major de revelació de secrets per haver fet públic el salari de l’exconseller general i actual ambaixador d’Andorra a les Nacions Unides a Ginebra, Suïssa i Lichtenstein, Ferran Costa.

Mitjançant un comunicat, que porta el nom de “Manifest per la democràcia”, Consens considera que cal fer una reflexió a l’entorn dels darrers esdeveniments polítics i judicials. Uns esdeveniments que alerten, poden malmetre de manera considerable la nostra democràcia. Argumenten, que processar una consellera general que actúa en nom del càrrec que ostenta i en el marc de les seves funcions ho consideren molt perillós en democràcia. I més quan aquesta es refereix a qüestions polítiques que ens interessen a tots i que a més concerneixen a un altre càrrec polític, la tasca que fa i el salari que percep per aquesta feina. Així recorden, que gràcies a la polèmica sorgida, els salaris van ser publicats a la pàgina web del Consell General.

Amb tot, i malgrat que ara l’exconseller hagi retirat la querella, la causa ha arribat a l’àmbit de la jurisdicció penal i el procediment ja no es pot aturar de manera innòcua, fàcil i ràpida. I acaben l’escrit convidant a tots aquells que comparteixin la seva reflexió, a sumar-se al manifest i a alçar la veu en favor de la democràcia.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play