menu Home
AndorraPólitica

Montaner qualifica de bona notícia per la imatge exterior del país la decisió de Costa de retirar la querella

Ràdio Valira | 8 de març de 2024

Tot coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, la presidenta del Grup Parlamentari d’Andorra Endavant, Carine Montaner, creu que la decisió de l’ex-conseller Ferran Costa de retirar la querella que havia presentat contra ella, és una bona notícia. No només per a ella, sinó també per la imatge exterior del Principat i pel conjunt del país.

A través d’un comunicat, Costa ha anunciat aquest dijous al vespre la seva decisió de retirar les demandes interposades contra Montaner, argumentant entre d’altres que ja es dona per satisfet amb la qualificació provisional del Fiscal General, que veu indicis de delicte en l’actuació de la consellera. Així doncs, la continuïtat del cas està ara en mans de la Fiscalia. “El que ara no pot fer la Fiscalia és perseguir-me pels 85.000€, ja que Costa ha retirat la seva querella. El que sí pot fer és continuar la causa”, ha explicat Montaner.

En el seu escrit, Costa que ara és ambaixador a l’ONU, a Suïssa i Liechtenstein, explica que si no ha fet declaracions fins ara, ha estat per respecte a la separació de poders i per no interferir en la causa. Afegint que va recórrer a la justícia com qualsevol ciutadà en veure vulnerats els seus i que van ser únicament els cinc presidents de Grup Parlamentari representats a la Cambra la legislatura passada, que conjuntament amb Sindicatura, van decidir de manera unànime fer transparents i publicar tots els salaris. Una mesura, que havia de servir per evidenciar que eren tots els Consellers Generals a ple temps -nou en total, inclosa Montaner- els que cobraven una partida addicional d’acord amb el reglament del Consell General.

La mediació del Síndic General ha estat clau en la decisió de Costa, qui assegura que no té cap interès de servir d’excusa per alimentar el què ha qualificat de circ mediàtic ple de malvolença.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play