menu Home
AndorraCultura

La millor “rapera” en espanyol, aquesta nit a l’Auditori Nacional

Ràdio Valira | 7 de març de 2024

L’artista franco-xilena i referent del hip-hop llatinoamericà, Ana Tijoux, puja aquest vespre a l’escenari de l’Auditori Nacional, en el marc de la temporada 2024.

Compositora, lletrista i arranjadora, Tijoux destaca per les seves lletres poètiques i per les seves melodies trencadores. Però també és activista i feminista, i aprofita les seves lletres per denunciar les mancances socials i culturals, posicionant-se a favor dels drets de les dones i contra la violència de gènere. Ha treballat en diversos països de l’Amèrica Llatina, d’Europa i dels Estats Units.

Catalogada com la millor i més coneguda “rapera” en espanyol, s’ha convertit en tot un referent del hip-hop llatinoamericà.

La seva trajectòria musical es veu avalada per la gravació de cinc discos des del 2007; amb cançons com “A veces”, “1977”, “La bala”, “Shock”, “Sacar la voz”, “Mi verdad” i “Somos sur”. Compta també amb una atapeïda agenda de gires i festivals per més de quinze països d’Amèrica i Europa; a més de col·laboracions amb grans artistes com ara la mexicana Julieta Venegas; l’uruguaià Jorge Drexler o la palestina, Shadia Mansour.

L’any 2014 va guanyar un Grammy Llatí i compta amb d’altres sis nominacions més als premis Grammy i Grammy Llatí. Tot plegat sempre des  de l’òptica d’una consciència política expressada en el discurs i en l’acció.

Tijoux presentarà a la Temporada 2024 de l’Auditori Nacional el seu nou disc, “Vida”; un projecte musical en el qual transmet tota la seva essència. Serà aquesta nit, a les 21:30h.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play