menu Home
AndorraPólitica

Concòrdia demana fer pública la documentació de l’Acord d’Associació amb la UE

Ingrid Monreal | 7 de març de 2024

Concòrdia demana fer pública tota la documentació relativa a l’Acord d’Associació amb la Unió Europea. Ha estat el president del grup parlamentari, Cerni Escalé, qui ha presentat una demanda d’informació a Sindicatura perquè el Govern la faciliti el més aviat i actualitzada possible.

Concòrdia demana transparència total al Govern, i tenint en compte la transcendència de la negociació pel futur del país, insisteix en la importància que aquesta sigui accessible i pública per a tots els ciutadans.

Per això considera que la millor fórmula de fer arribar la informació a la ciutadania és que en pugui disposar el més aviat possible i sense filtres, denunciant un cop més, l’opacitat amb què l’executiu ha portat les negociacions i reiterant que la fórmula del pacte d’estat manca de legitimitat democràtica, donat que no hi són  presents la majoria dels parlamentaris dels grups de l’oposició.

Alhora, Escalé també demana les avaluacions externes d’impacte de què es disposi a dia d’avui; els documents de posició ministerials, així com els intercanvis oficials de comunicacions que hi hagi hagut entre la secretaria d’Estat i Brussel·les.

El principal partit de l’oposició, fonamenta la seva petició en el compromís que en aquest sentit, va assolir el cap de govern, Xavier Espot, durant la sessió parlamentària del passat 6 de desembre. També apunta que el proper 21 de març, se celebrarà al Consell General una sessió informativa sobre l’acord, amb una estructura de debat; debat que difícilment es podrà fer si no es disposa de la informació actualitzada.

Written by Ingrid Monreal

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play