menu Home
AndorraPólitica

El PS reclama que la decisió presa a França serveixi d’exemple al Principat

Ràdio Valira | 6 de març de 2024

El Partit Socialdemòcrata celebra la decisió de França d’incloure l’avortament com un dret constitucional i ser el primer país del món en fer-ho. Ho ha dit la presidenta del Grup parlamentari i secretària de polítiques d’igualtat del partit, Judith Casal, tot destacant el compromís que això implica amb els Drets Humans.

Un compromís, que a la vegada es pren amb les dones, perquè sense poder decidir lliurement davant un embaràs no desitjat, no hi ha igualtat efectiva a l’hora de desenvolupar un projecte de vida propi. “França consolida aquesta defensa que ha fet al llarg de la seva història i consolida un dret per a les dones, més enllà de les declaracions de principis d’igualtat que promulguen totes les constitucions modernes”, ha declarat Casal.

Alhora, Casal recorda que aquest és un dret que a Andorra no només és inconstitucional, sinó que a més està perseguit penalment, i reclama que la decisió que s’ha pres a França, serveixi d’exemple al Principat en matèria de Drets Humans. “Al nostre país hem de deixar de perseguir a les dones que en ple segle XXI volen decidir pel que fa a les seves conviccions”, ha valorat Casal.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play