menu Home
AndorraEconomiaPólitica

El Govern advoca per un “equilibri” entre les necessitats de mà d’obra i el creixement sostenible del país

Ràdio Valira | 6 de març de 2024

Representants d’Immigració, Treball i Turisme van mantenir la setmana passada una reunió amb membres de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), i del sector turístic i comercial per començar a posar sobre la taula la necessitat de trobar “un equilibri” entre les seves demandes quant a la contractació de personal i un “creixement sostenible, sostingut i digerible” del país. Així, tal com ha detallat el ministre portaveu, Guillem Casal, ara es treballarà en les diferents propostes que de les diverses trobades entre patronal i executiu puguin sorgir, però tenint en compte que Andorra compta amb “un sistema de quotes que intentem protegir i que és un dels pilars de l’estructura social” i que es tracta d’un sistema que s’ha de saber “aplicar”.

Casal ha recordat que des de fa uns anys el sistema de quotes s’ha flexibilitzat per mirar de donar resposta a les necessitats de mà d’obra dels empresaris, però també ha remarcat que cal trobar “un encaix” entre els problemes que pateix el país, com el de l’habitatge o el creixement urbanístic i les necessitats de “creixement demogràfic”. En aquest sentit, i tot i que no ha volgut avançar cap a on podrien anar les propostes del Govern, ha emfasitzat que hi ha d’haver “un punt mig” per potenciar el creixement econòmic, però que també hi hagi un bon “equilibri social i demogràfic”.

És per aquest motiu que ha avançat que “segurament” caldrà replantejar el sistema de flexibilització actual. Casal ha recordat que l’executiu, juntament amb els grups parlamentaris de la majoria, estan duent a terme “un debat” al voltant del creixement sostenible i ha recordat que a problemes estructurals com el del creixement cal donar-hi resposta a través de diferents “ingredients transversals” com poden ser les polítiques migratòries, d’habitatge, urbanístiques o d’inversió estrangera.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play