menu Home
AndorraEconomia

La CEA aposta per reformar la Llei de contractació Pública que protegeixi les empreses del país

Ràdio Valira | 5 de març de 2024

La Confederació Empresarial Andorrana, la CEA, aposta per una reforma de la Llei de contractació Pública per adaptar-la a les disposicions de la UE per protegir les empreses del país i evitar distorsions del mercat.

Aquesta és una de les conclusions que s’extreu de la Jornada organitzada per la patronal, sota el títol “La Contractació Pública en el mercat interior de la Unió Europea” que s’ha centrat en els seus efectes al Principat. La conferència, que ha anat a càrrec del professor José María Gimeno, catedràtic de la Universitat de Saragossa i director de l’Observatori de la Contractació d’Espanya, ha posat en relleu l’impacte que els canvis en la normativa d’immigració poden comportar per al teixit econòmic. Així doncs, s’ha demanat a l’executiu que calculi quina pot ser aquesta afectació abans de prendre cap de decisió.

En aquest sentit, el president de la CEA, Gerard Cadena, ha recordat que després de la pandèmia es van relaxar molt alguns mecanismes, i el que es voldria ara, seria tornar a la situació del 2019. Aixó, entre d’altres, comportaria la desaparició de la quota d’estiu. “Es van comprometre a portar un recompte de les persones afectades i el Govern valoraria la possibilitat de fer una proposta intermitja per poder renovar parcialment la quato d’estiu”, explica Cadena.

Cadena, ha remarcat que davant el canvi de paradigma que significarà l’Acord d’associació amb la Unió Europea, les empreses andorranes han d’estar ben preparades per aprofitar les oportunitats i regular bé el mercat per garantir que amb l’Acord, el teixit productiu del país millora, creix, es diversifica i guanya en qualitat i competitivitat.




  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play