menu Home
AndorraCultura

Inaugurada l’exposició “Enciclopèdia de dones STEAM” a l’Illa Carlemany

Ràdio Valira | 5 de març de 2024

La secretària d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana, Mariona Cadena, ha inaugurat aquest dimarts l’exposició ‘Enciclopèdia de dones STEAM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques)’, que acull la planta baixa del centre comercial Illa Carlemany fins el 17 de març. La mostra destaca el perfil de les dones rellevants en la història gràcies a les seves aportacions a aquests àmbits. També ha estat present una de les impulsores del projecte, la presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia i professora a la universitat politècnica de Catalunya, Núria Salán.

Aquest és un dels actes que la secretaria d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana ha organitzat al llarg d’aquesta setmana per commemorar el Dia internacional de les dones, que se celebra el proper 8 de març. Cadena ha explicat que l’exposició vol oferir un material divulgatiu i a la vegada, informatiu sobre l’empremta de les dones en aquests terrenys, que tradicionalment han estat masculinitzats. “Creiem que encara manquen moltes referents femenines. Les noies i les adolescents han de poder tenir referents que les animin a accedir a carreres de tecnologies, ciències o matemàtiques” ha afirmat. En aquest sentit, ha apuntat que “és una feina conjunta de tota la societat, per tal de donar visibilitat i promocionar a les dones referents”.

A banda, Cadena ha volgut recordar que aquest dimarts, al centre de Congressos d’Andorra la Vella (19 hores), es durà a terme la conferència ‘Menú de les inventores’, a càrrec de la mateixa Salán. La xerrada s’estructura mitjançant l’exemplificació de situacions de la vida quotidiana que no serien possibles sense els invents (tant ginys com processos), sobre els quals és generalment poc conegut que hi hagi una dona darrere. La xerrada està oberta a tota la ciutadania i l’assistència és gratuïta.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play