menu Home
AndorraPólitica

El PS demana que l’augment de l’IPC que reben els jubilats fora d’Andorra sigui del 4,6%

Ràdio Valira | 5 de març de 2024

El Partit Socialdemòcrata considera que l’augment de l’IPC que han de rebre els jubilats que actualment no viuen a Andorra, ha de ser del 4,6% i no del 3,4 com estableix la mitjana europea.

Així ho han posat de manifest en roda de premsa aquesta tarda de dilluns, tot celebrant que el Copríncep francès hagi considerat, tal com ja va avançar el mateix grup parlamentari en la comissió pertinent i en debat parlamentari, que la mesura de deixar sense increment les pensions d’aquestes persones era “discriminatori i inconstitucional”. El conseller general, Pere Baró, preguntava “fins a quin punt aquest article pot estar en contra de l’acord d’adhesió al qual doneu suport com nosaltres fem?”; i s’ha referit a Demòcrates i Ciutadans compromesos de “trencar un compromís electoral que van adquirir en campanya amb la gent gran”.

Des del PS argumenten que el lloc de residència no pot ser una raó de discriminació “perquè són pensions contributives i tothom ha cotitzat a la CASS el mateix percentatge del salari” i s’ha fet èmfasi en què són unes 5.000 les persones que estan perjudicades per la decisió que van aprovar tots els grups parlamentaris, a excepció dels socialdemòcrates.

Així mateix, també han recordat que en la mateixa sessió de l’1 de febrer, Baró, ja va lamentar no poder dur l’esmena al Tribunal Constitucional, fent una crida a l’oposició i a la ciutadania a fer-ho.

Ara, i a més d’equiparar l’augment de les pensions a l’IPC registrat al país, reclamen la regularització de les pensions d’aquest col·lectiu, es faci “el més aviat possible” i que no s’ajorni fins al juliol, tal com va declarar la setmana passada el Síndic General als mitjans de comunicació.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play