menu Home
AndorraCultura

Entrades a la venda per al Concert de la Constitució de l’ONCA

Ràdio Valira | 4 de març de 2024

La Fundació ONCA, emparada pel Govern i Creand Fundació, organitza el tradicional Concert de la Constitució amb el títol ‘Patrimoni Musical’, donant el tret de sortida a la temporada 2024. El concert serà el dijous 14 de març, a les 12 hores, al Centre de congressos d’Andorra la Vella i avui es posen a la venda les entrades a www.onca.ad al preu de 5 euros. La recaptació anirà destinada al programa per a les persones de la Fundació ONCA, que té com a objectiu apropar la música i la cultura als col·lectius vulnerables.

L’ONCA i la Jonca compartiran escenari amb una formació orquestral de trenta-una cordes i la participació del solista de guitarra convidat, Rafael Serrallet. Segons Albert Gumí, director artístic de la Fundació ONCA, “El Concert de la Constitució d’enguany es consolida com una gran aposta de la creació musical de música clàssica andorrana. El programa se centrarà en obres andorranes recuperades del passat i de nova creació relacionada amb el Principat d’Andorra amb la mirada posada en la recuperació i la creació del nostre patrimoni musical”.

La primera part del programa comptarà amb peces recuperades del passat segle XX amb autors del país, com Enric Marfany i Gosset amb ‘L’aprenent de rellotger’ i Josep Fontbernat amb Glossa sobre la cançó ‘Plora cor meu’, i amb compositors catalans que van dedicar obres a Andorra, com Pere Jordà ‘Sardana andorrana’ i Agustí Borgunyó ‘Andorrana’. Les dues sardanes, una cançó i un vals, han estat arranjades per Albert Gumí i Jordi Coll.

Després d’un interludi en què es recupera una de les obres estrenades en edicions anteriors, ‘Variacions sobre la Marxa del Consell’, escrita per Albert Gumí, s’entrarà en l’apassionant capítol de la nova creació. En aquesta ocasió, s’estrenaran mundialment dues obres: la llegenda andorrana ‘Engolaestels’ per a orquestra de cordes, obra encarregada per la Fundació ONCA al compositor Toni Gibert, i el Concert negre per a guitarra solista i cordes, inspirat amb motius andorrans del compositor Hachè Costa i dedicat, segons el mateix autor a Albert Gumí i Rafael Serrallet, a l’ONCA, al Principat. L’actuació finalitzarà amb una obra escrita pel solista de guitarra, Rafael Serrallet, dedicada a la seva terra d’acollida: ‘Petita fantasia ordinenca’.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play