menu Home
AndorraCultura

El Congrés sobre Intel·ligència Artificial que arriba del 2 al 4 de maig

Ràdio Valira | 2 de març de 2024

L’espai Speakers’Corner de l’Hotel Roc Blanc, a Escaldes Engordany, acollirà del 2 al 4 de maig, un Congrés sobre Intel·ligència Artificial.

Àlex Armengol, l’impulsor d’aquest espai, que actualment acull una trentena de xerrades i esdeveniments cada mes, ens ha explicat que el títol del Congrés, “Intel·ligència Artificial per a tots, fins i tot pels animals”, va sorgir arrel de la mort de la mascota del seu company Alejandro Hernández, empresari espanyol. L’animal, Milo, va morir per un problema de diagnosi veterinària, i Hernández llavors es va fer la promesa d’ajudar tant als veterinàris com als propietàris d’animals perquè això no passés tant.

La sort que va viure en Milo, va portar al seu amo a experimentar amb la Intel·ligència Artificial, amb la finalitat de donar suport a professionals i no professionals vinculats amb el món de les mascotes, de manera que faciliti respostes sobre el seu estat de salut. I posant fil a l’agulla s’ha anat recopilant informació i la veu d’experts, per alimentar-la. “Es tracta de bases de dades americanes i angleses certificades en el tema veterinari que estàn formant a la Intel·ligència Artificial, darrera hi han també veterinaris, farmacèutics, biòlegs que també la van alimentant”, explica Armengol.

L’aportació no es limita a dades i professionals, sinó que l’organització ha volgut anar encara més enllà i ha aconseguit el suport de les grans empreses tecnològiques com són Microsoft i Google. Aquestes tindran presència en tallers d’hora i mitja, entre taules rodones i conferències, perquè facin demostracions o workshops interactius on els congressistes puguin posar en pràctica el que han estat aprenent.

A banda d’aquests tallers, al llarg dels tres dies, s’han previst un seguit de conferències i taules rodones, que no s’adrecen especialment als experts. “És un congrès dedicat a la gent normal i corrent, que puguin ser emprenedors d’idees, i que vulguin venir a aprendre o a ampliar el seu coneixement en Intel·ligència Artificial”, afirma Armengol.

El Congrés s’inaugurarà el dijous dia 2 amb la conferència “La IA, de la innovació disruptiva a la sincronizació”, que anirà a càrrec del mateix Armengol. I comptarà també amb les ponències de David Scott Lewis; Markus Beyer i Xavier Mitjana, entre d’altres. Pel que fa a les taules rodones, en elles s’hi debatrà sobre els avenços de la Inteligència Artificial i el benestar animal; o l’ètica i els valors en la creació i en la seva utilització, per esmentar-ne una mostra.

Es pot consultar el programa complet i el tràmit per fer les inscripcions al web: “congresomiloai.es”.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play