menu Home
AndorraEconomia

L’IPC avançat del febrer baixa fins al 4,3%

Ràdio Valira | 1 de març de 2024

La variació interanual estimada de l’IPC al mes de febrer s’ha situat en el 4,3%, segons el càlcul de l’indicador avançat fet públic aquest divendres pel departament d’Estadística. Aquest indicador representa un càlcul previ de l’IPC segons el qual, en cas de confirmar-se, disminuiria una dècima respecte de l’IPC avaluat al gener (4,4%).

Segons el departament d’Estadística, aquest comportament de la inflació seria a causa de l’evolució dels grups d’aliments i begudes no alcohòliques. Per contra, els grups de vestit i calçat; habitatge, aigua, gas, electricitat i altres combustibles; el de transports; i el d’esbarjo, espectacles i cultura, haurien contribuït a augmentar la inflació.

Pel que fa als països de l’entorn, l’IPC avançat d’Espanya al febrer s’ha situat en el 2,8%. En cas de confirmar-se, disminuiria sis dècimes respecte de la variació registrada al gener. Per la seva banda, l’IPC avançat de França ha estat del 2,9%, una xifra que, si es confirma, suposaria una disminució de dues dècimes respecte de la variació del mes anterior.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play