menu Home
AndorraSocietat

Convocada la prova d’accés als estudis d’ensenyament superior per a majors de 25 anys

Ràdio Valira | 1 de març de 2024

El Govern ha fet pública la convocatòria anual de la prova d’accés als estudis d’ensenyament superior per a persones més grans de 25 anys. La prova consisteix en una sèrie d’exàmens, escrits i orals, que permeten valorar de manera objectiva el nivell de desenvolupament de les competències associades a les capacitats que es consideren essencials per poder cursar estudis superiors.

Així, les competències que s’analitzen són la comunicació en llengua catalana i llengua estrangera – es pot escollir entre castellà, francès o anglès–, o el raonament matemàtic. Els candidats que acreditin un nivell B2 de català queden exempts dels exàmens corresponents, especificant-ho en la sol·licitud d’inscripció. També es consideren desenvolupades les competències associades a una llengua estrangera si els candidats han estat escolaritzats en un sistema educatiu que utilitzi com a llengua vehicular la llengua estrangera que el candidat hagi triat per a la prova, o si s’acredita, com a mínim, el nivell B1 de llengua castellana, francesa o anglesa amb un certificat emès per l’autoritat competent.

Les inscripcions a la prova tenen lloc del 15 al 27 de març del 2024 ambdós dies inclosos, i s’han de fer a www.e-tramits.ad.

Els exàmens tindran lloc a l’antiga escola espanyola de Sant Julià de Lòria (C/ de les Escoles, 30) entre el 4 i el 5 de juny. La publicació dels resultats es farà el 25 de juny a www.educacio.ad.

Calendari d’exàmens
Pel que fa al dimarts 4 de juny tindrà lloc l’examen de matemàtiques (8.30 h – 10.30 h), l’examen de sociologia (12.00 h – 14.00 h), i els exàmens de llengua anglesa, llengua castellana i llengua francesa (16.00 h – 18.00 h). Quant al dimecres 5 de juny, s’ha programat l’examen de filosofia (8.30 h – 10.30 h), l’examen de català (12.00 h – 14.00 h) i la prova oral de català (a partir de les 15.30 h). La competència C2 de llengua catalana s’avaluarà a través de la prova de sociologia.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play