menu Home
AndorraSuccessos

La policia deté un home per diversos furts a establiments comercials

Ràdio Valira | 28 de febrer de 2024

La policia ha detingut un home, de 44 anys i no resident, com a presumpte autor de diversos furts en establiments comercials. El cos d’ordre el tenia identificat i s’havia activat una ordre de recerca i detenció. Dimarts a la tarda, un sergent major fora de servei el va reconèixer pel carrer i el va controlar a l’avinguda Carlemany.

El detingut estaria relacionat amb almenys set furts comesos els dos últims mesos en comerços del país, d’on hauria sostret tabac i alcohol amb un valor total de 965 euros. En el moment del control, duia a sobre diversos estris que s’utilitzen per sostreure mercaderia i ja s’havia apropiat d’un perfum.

L’home té diversos antecedents a França, on resideix, per fets similars. A més, es va identificar amb un document fals i una altra identitat i, per aquest motiu, també se’l va arrestar com a presumpte autor de delictes contra la seguretat en el tràfic jurídic.

Quan se’l va controlar anava sol, però la policia sospita que en alguna de les ocasions anteriors hauria comptat amb l’ajuda d’altres col·laboradors. Aquesta mena de delinqüents acostumen a entrar i sortir del país el mateix dia i formen part de bandes organitzades especialitzades en aquests delictes, indiquen des del cos d’ordre.

Els darrers dies, la policia ha interceptat un total de cinc persones que es dedicaven a cometre furts en establiments comercials. En aquest sentit, destaquen que estan “molt pendents d’aquesta classe de lladres, que aprofiten les èpoques de més afluència turística per actuar”.

Altres detencions
Aquesta setmana la policia també ha detingut, a la frontera del riu Runer, dos turistes de 29 i 32 anys amb dos pots que contenien cocaïna líquida i, a Andorra la Vella, un home de 47 anys com a presumpte autor d’un delicte contra la integritat física i moral. Quan la dona va acudir a l’hospital per fer-se visitar, el centre va activar el codi lila davant una possible agressió.

Un altre home, de 40 anys, ha estat detingut com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat en el tràfic jurídic per falsificar l’experiència laboral amb la finalitat d’obtenir el permís de residència i treball.

Quatre persones més  d’entre 23 i 71 anys han estat arrestades per positius d’alcoholèmia amb taxes de 0,97; 1,39; 1,42 i 2,37.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play