menu Home
AndorraEconomia

La CASS porta l’afer de les pensions d’invalidesa a la fiscalia

Ràdio Valira | 28 de febrer de 2024

El consell d’administració de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) ha acordat iniciar els tràmits per portar l’afer de les pensions d’invalidesa del grup 1 a la fiscalia. Segons ha comunicat aquest dimarts la parapública, la decisió s’ha pres després de conèixer un avenç de l’informe ‘forensic’ elaborat per la consultoria Deloitte i s’espera que al llarg dels propers dies es rebi el document definitiu.

El president del consell d’administració de la CASS, Marc Galabert, ja va posar en relleu en la roda de premsa que es va convocar per donar explicacions als mitjans de comunicació l’endemà que el Consell General aprovés el projecte de llei de pressupost a través del quals es condonava el deute d’aquests pensionistes, que l’informe extern havia de determinar “què ha passat, com i si hi ha responsabilitats” i va puntualitzar que cap a finals d’aquest mes de febrer ja es podrien tenir les primeres conclusions, com així ha estat.

El deute “involuntari” que els pensionistes que perceben una pensió d’invalidesa i als quals s’hauria d’haver fet una regularització que no ha estat tramitada ascendeix en els darrers tres anys a 1,5 milions d’euros, tal com es va posar en relleu. El Govern també va advocar per depurar responsabilitats en cas que l’informe conclogués que hi havia hagut algun tipus de responsabilitat.

Paral·lelament, el consell d’administració de la CASS ha aprovat aquest dimarts l’adquisició i implantació d’una solució del programari RPA d’automatització robòtica de processos i també ha donat el vistiplau als serveis d’arquitectura i enginyeria d’execució d’obra per tal d’ubicar de forma eficient les diferents àrees de la CASS.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play