menu Home
AndorraPólitica

Sessió oberta a la ciutadania el 12 de març per explicar l’Acord d’associació amb la UE

Ràdio Valira | 23 de febrer de 2024

El 12 de març se celebrarà una sessió oberta a la ciutadania per explicar amb detall l’Acord d’associació amb la UE. Ho inclou la proposta que ha presentat aquest dimecres el Govern a les forces polítiques que conformen el Pacte d’Estat per a l’acord d’associació, validant també el calendari comunicatiu de les properes setmanes per explicar-lo a tota la ciutadania. Un calendari que arrencarà ja la setmana vinent, amb lectures comentades amb els consellers generals i Sindicatura; els mitjans de comunicació; els cònsols i els membres del Consell Superior de la Justícia.

El dia 12 de març serà el torn de la ciutadania en general; una trobada que se celebrarà al Centre de Congressos d’Andorra la Vella a partir de les 8 del vespre, i que tal i com ha explicat el cap de Govern, donarà el tret de sortida a “un any de feina” durant el qual cal explicar l’acord detalladament a tothom.

Espot s’ha mostrat convençut que podran convèncer a la major part de la ciutadania, reiterant que el text dona resposta als interessos del país. I pel que fa a la seva comunicació, n’ha ressaltat la bona entesa que hi ha entre els membres que conformen el Pacte d’Estat: “Jo crec que no hi han hagut mai discrepàncies. Hi han hagut intercanvis d’opinions i en el moment de prendre una decisió es posen damunt la taula arguments a favor i en contra, però no són discrepàncies. De seguida tothom va estar d’acord en ser el màxim públics i transparents possible”.

En el marc de la trobada, també s’ha acordat que a partir de la setmana vinent, es posarà a disposició de tothom, a la pàgina web de la secretaria d’Afers Europeus, un document de 50 pàgines que resumeix el contingut de l’acord. De manera paral·lela, la mateixa Secretaria d’Estat, impulsarà una actualització del material disponible a www.andorraue.ad i a més de les xerrades informatives sectorials, s’iniciaran d’altres en format reduït obertes a la població.

Qüestionat per la premsa, el Cap de Govern ha avançat que d’acord amb les previsions, el referèndum es podria celebrar durant el primer trimestre de l’any vinent. “Un cop celebrat el referèndum, la setmana següent ja es podría entrar a tràmit parlamentari per ratificació del nostre Consell General”, assegura Espot. Així, un cop superat el tràmit parlamentari, l’acord podria entrar en vigor pràcticament de manera immediata.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play