menu Home
AndorraEsports

Marsol, sobre l’eSports City Talks: “És un camp que ens pot aportar molt al país”

Ràdio Valira | 23 de febrer de 2024

La primera conferència de professionals dels esports electrònics al país, l’eSport City Talks, s’ha celebrat aquest dijous de la mà d’Andorra Bussines i Encom. L’esdeveniment pretén apropar el món dels esports electrònics amb ponències i taules rodones d’experts de tot el món, on s’aborden temes com les destinacions dels esports electrònics o el Web3 (metavers, NFT, ‘blockchains’…). “És una de les apostes que ha fet el Govern mitjançant Andorra Bussines, on és un camp que pot aportar molt al país”, ha declarat la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge i presidenta d’Andorra Bussines, Conxita Marsol.

A més, ha valorat que la trobada és una mostra, ja que des de Govern “entenem que aquesta és una de les maneres en les quals hem de créixer, amb innovació, talent, valor afegit i d’altres qüestions”, fent referència a la presentació que ha donat el tret de sortida i que ha tractat sobre com la ciutat de Raleigh (Carolina del Nord) ha mostrat un creixement acollint esdeveniments d’eSports com la ‘Major League Gaming’.

Dividit en quatre taules rodones, amb més de vint ponents i uns 150 inscrits, la directora d’Andorra Business, Judit Hidalgo ha declarat que aquest punt de reflexió amb la idea d’ajuntar pioners per al debat ve motivat pel “sector canviant, on inclús els professionals no tenen clar certs punts”.

En el discurs d’inauguració, Marsol ha incidit en el bon moment econòmic del territori, que es troba en creixement constant, permetent-li assolir un cúmul de circumstàncies per les quals és atractiu. “Tenim la millor seguretat del món, segons els estudis internacionals publicats recentment, un sistema educatiu i sanitari fabulós, a més d’un bon clima, bona situació geogràfica, i per què no dir-ho, una fiscalitat atractiva”, ha enumerat. Segons els registres, s’estima que l’any passat van arribar uns nou milions de turistes.

La ministra ha esmentat que està sobre la taula del Govern la creació d’un nou reglament dels espais de cotreball, que veurà la llum en aproximadament un mes. “Es tracta d’una normativa de qualitat dins dels ‘coworkings’ per continuar legislant i treballant” ,ha explicat. Volen posicionar-se entre empreses dels sectors del ‘gaming’ i eSports amb la idea que certes societats es puguin domiciliar als espais de treball conjunt.

Tant Marsol com Hidalgo han confirmat que l’eSports City League tindrà una segona edició. La primera trobada que “va ser un èxit de participació” segons ha apreciat la ministra, es va realitzar al Poliesportiu d’Andorra el maig del 2023. No obstant això, no han volgut desvelar localització ni dates exactes per si hi hagués qualsevol canvi d’última hora.

Enguany, la conferència ha estat un lligam entre ambdós esdeveniments. “És diferent del League, però amb el mateix ecosistema, on hi ha part d’entreteniment pel públic i la part professional que no es viu en la lliga” ha conclòs la directora d’Andorra Business.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play